Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

2016 is het jaar van de peulvrucht!

Veel mensen die bewust met voeding bezig zijn, willen meer plantaardige eiwitten eten. Eiwitten zijn in het bijzonder goed voor sporters en vegetariërs. Toch hebben peulvruchten, die juist bomvol eiwitten zitten, geen fantastisch imago.

Dit imago moet veranderen! Daar was de VN (Verenigde Naties) het ook mee eens, en heeft 2016 uitgeroepen tot het Jaar van de Peulvrucht. Nu heb je dus extra reden om meer bonen, kikkererwten en linzen te eten. Daarnaast heeft de boekenbranche zich verenigd en samen 2016 uitgeroepen tot het Jaar van het Boek. Een gouden combinatie.

Dat boeken en peulvruchten namelijk heel goed samengaan, bewijst het boekje Eiwitrijk van Fern Green. In Eiwitrijk staan heel veel gezonde en lekkere recepten met peulvruchten. Bijvoorbeeld vegetarische burgers die je makkelijk combineert met een groene salade. Of deze speltsalade met avocado en amandelen. Zelfs pizza wordt met dit recept eiwitrijk, lekker én gezond. 

Wil jij dit jaar gezond eten met meer plantaardige eiwitten? Dan is Eiwitrijk de ultieme tip. Dat wordt dus genieten dit jaar, met de recepten uit Eiwitrijk in het Jaar van de Peulvrucht én het Jaar van het Boek!

Beoordeel dit artikel

(2 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht