Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

10 inspirerende boeken

Sommige woorden blijven je voor lange tijd bij. Op de een of andere manier kunnen de woorden je aanmoedigen, opvrolijken of aan het denken zetten. Soms kan een korte zin je al anders doen denken over bepaalde kwesties. De boodschappen in deze 10 inspirerende boeken kunnen je veel wijsheid, inzicht en kracht bieden.

1. Het antwoord is liefde kaartenset
Liefde helpt en heelt in alle situaties en op alle momenten. De kaartenset Het antwoord is liefde staat geheel in het thema van liefde. Trek een kaart en vind een antwoord van liefde op jouw situatie, jouw leven op dat moment.

Liefde heelt altijd, zo niet verhoog de dosering.


Wil je meer lezen over Het antwoord is liefde? Bestel hier de kaartenset.
 

2. Een boekje over de liefde
Kahlil Gibran was schrijver, dichter, kunstenaar en spiritueel leraar. Zijn prachtige woorden sierden briefkaarten, huwelijksuitnodigingen, posters en motivatieboeken. Een boekje over de liefde werpt een frisse blik op liefde en relaties. Laat je erdoor inspireren.

Te ontwaken in de morgenstond met een gevleugeld hart en dank te zeggen voor weer een dag vol liefde.


Bestel hier Een boekje over de liefde van Kahlil Gibran.

 

3. Jong burnout
Te hard gewerkt? In Jong burn-out is te lezen hoe een burn-out voorkomen kan worden of hoe je er van kunt genezen. Aan de hand van testjes, oefeningen en meditaties ga je aan de slag om erachter te komen wat echt bij je past.

Het leven moet niet zo serieus zijn, genieten is belangrijk.

Ook alles lezen over burn-out? Bestel hier Jong burnout.

 

4. De kunst van het alleen leven
Meer dan ooit tevoren wonen we met zo veel alleen. Jane Mathews biedt in haar boek De kunst van het alleen leven suggesties over hoe je dit kunt omarmen en legt uit dat alleen zijn iets anders is dan eenzaam zijn.

Jij, en niemand anders, bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Dat ligt in jouw handen (en dat is de veiligste plek).


Meer lezen? Bestel dan nu hier het boek De kunst van het alleen leven.

5. Tao Te King voor ouders
Er zijn maar weinig dingen op deze wereld zo belangrijk als het grootbrengen van kinderen. Kinderen zijn onze toekomst. Tao Te King voor ouders herinnert ons aan wat het inhoudt als we onze kinderen met zachte hand begeleiden in hun groeiproces.

Wees kalm, tevreden en blij. Dit is de beste erfenis die je je kinderen kunt geven.

Deze en meer wijsheden lees je in Tao Te King voor ouders, die je hier kunt bestellen.

6. Ik ben creatief
Creatief zijn kunnen we allemaal, wie we ook zijn en wat voor leven we ook leiden. We hoeven alleen maar onze verbeelding aan te spreken en open te staan voor nieuwe ideeën.

Om creatief te kunnen denken moeten we een frisse blik werpen op wat we doorgaans als vanzelfsprekend beschouwen.


Lees meer over het ontwikkelen van je creativiteit in het boek Ik ben creatief van Harriet Griffey.
 

7. Schrijven vanuit je hart
Schrijven is een uitstekende manier om jezelf te ontmoeten en te leren kennen. Nathalie Goldberg – auteur van Schrijven vanuit je hart – laat je zien hoe je het schrijven kunt verbinden met je essentie. Wedden dat in jou ook een schrijver schuilt?

Wij hebben geleefd; onze momenten zijn belangrijk. Dat betekent het om schrijver te zijn: je legt details vast die geschiedenis maken.


Wil jij de creativiteit in jezelf aanboren? Lees hier meer over in Schrijven vanuit je hart. 
 

8. Laat je raken
'Je moet je gevoel volgen’, is een advies dat je met regelmaat hoort. Het is goedbedoeld en het klinkt aantrekkelijk, maar de grote vraag is: hoe dan? Hoe kom je bij je gevoel? En wat is je gevoel precies? In het boek Laat je raken helpt Karin Steffens je aan de hand van haar eigen ervaringen op weg richting dat ‘hoe’.

Als je vanuit liefde kunt zijn en vanuit liefde kunt handelen, zal wie jij bent en wat jij doet niet alleen jezelf gelukkiger maken, maar ook een liefdevolle invloed hebben op je omgeving.

Wil je meer lezen? Lees dan nu het boek Laat je raken.
 

9. Hokule’a
'Hoe durf je voor jezelf te kiezen?'. In Hokúle'a gaat Lideweij Bosman op zoek naar het antwoord op deze belangrijke vraag. Hokúle'a is een boek dat inspireert, prikkelt en vragen stelt met als doel de lezer uit te dagen haar eigen weg te kiezen.

Blijf in het nu. Hawaïanen maken zich niet druk over wat zich in de toekomst zal afspelen. Lukt iets niet, dan geloven ze dat er iets beters op je pad zal komen.

Wil jij Hokule’a lezen? Bestel het boek hier.

10. Het kleine shinrin yoku boek
Het je onderdompelen in de natuur, ook wel bosbaden of Shinrin-Yoku genoemd, heeft een rustgevende werking op je lichaam en vermindert stress. Het kleine shinrin-yoku boek legt je uit hoe het werkt en geeft inspirerende oefeningen om in het bos, park of zelfs in je eigen achtertuin te doen.

De lente helpt je om jezelf te reinigen zodat je weer kunt groeien, de zomer om je te openen voor het licht en om te rijpen, de herfst om los te laten wat je niet meer nodig hebt en de winter om rust te nemen en je op te laden.

Om meer te lezen bestel je hier Het kleine shinrin yoku boekje.
 

We hopen dat deze boeken je kunnen inspireren. Wil je meer inspirerende boeken lezen of cadeau geven?

Beoordeel dit artikel

(5 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht