Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

7 dagen succes

Veel mensen zijn opgegroeid met het idee dat voor het behalen van succes hard werk, vasthoudendheid en intense ambitie nodig is. Het resultaat hiervan is dat we misschien jarenlang geworsteld hebben en daarmee ook enkele van onze doelen behaald hebben maar ons vooral vermoeid en uit balans voelen.
 
Zoals Deepak Chopra beschrijft in zijn boek De 7 spirituele wetten van succes, is zulk wanhopig streven niet nodig of zelfs maar wenselijk. In de natuurlijke wereld gaat creatie samen met gemak. Een zaadje hoeft niet te worstelen om een boom te worden – het ontvouwt zich simpelweg, in vrede.
 
De 7 spirituele wetten zijn krachtige principes die je kunt gebruiken om je diepste verlangens moeiteloos tot vervulling te laten komen. Als je de wetten in praktijk brengt, realiseer je je dat je alles waar je van droomt voor elkaar kunt krijgen. Gelukkig zijn de wetten van succes niet ingewikkeld of mysterieus, maar makkelijk te begrijpen en toe te passen. Deze zeven oefeningen die je gedurende een week kunt doen, zijn een mooie introductie tot de 7 spirituele wetten van succes.
 

Zondag: De wet van pure potentialiteit

Neem de tijd om stil te zijn, gewoon te ZIJN. Mediteer tweemaal daags voor 30 minuten. Beschouw in stilte de intelligentie die in elk levend wezen aanwezig is. Oefen op het onbeoordelend kijken.
 

Maandag: De wet van het geven

Geef vandaag iedereen waar je mee te maken hebt een geschenk: een compliment of een bloem. Ontvang geschenken in dankbaarheid. Laat welvaart stromen door het geven en ontvangen van zorg, affectie, waardering en liefde.

Dinsdag: De wet van het ‘karma’ ofwel oorzaak en gevolg

Elke handeling die je doet genereert een energiestroom die in eenzelfde vorm bij ons terugkeert. Door handelingen te kiezen die voor blijheid en succes voor anderen zorgen, zorg je voor een stroom van blijheid en succes naar jezelf.

Woensdag: De wet van de minste weerstand

Accepteer mensen, situaties en gebeurtenissen terwijl ze gebeuren. Neem je verantwoordelijk voor jouw situatie en voor alle gebeurtenissen die gezien worden als een probleem. Doe afstand van je behoefte om je eigen mening te willen verdedigen.
 

Donderdag: De wet van intentie en wens

Inherent aan elke intentie en wens is het mechanisme ter vervulling daarvan. Maak een lijst van wensen. Vertrouw erop dat wanneer dingen niet gaan zoals jij wilt dat ze gaan, daar een reden voor is.
 

Vrijdag: De wet van het afstand nemen

Gun jezelf en anderen de vrijheid te zijn wie ze zijn. Forceer geen oplossing – laat oplossingen spontaan ontstaan. Onzekerheid is essentieel op jouw pad naar vrijheid.
 

Zaterdag: De wet van het ‘dharma’ ofwel doel in het leven

Zoek je hogere zelf. Ontdek je unieke talenten. Vraag jezelf af hoe je het best anderen van dienst kunt zijn. Door jouw unieke talenten en het helpen van anderen breng je oneindige vervoering en welvaart.
 
 
 
Deze oefening komt van:
http://www.chopra.com/ccl/the-7-spiritual-laws-of-success
 

Beoordeel dit artikel

(9 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht