Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

7 voornemens voor een week vol energie

1 Maandag: meditatie

De eerste dag van je werkweek kan voor stress zorgen. Je moet weer beginnen aan een volle werkdag, met misschien nog wel vier van dit soort dagen in het vooruitzicht. Begin deze ochtend met een meditatie. Een meditatieoefening hoeft helemaal niet lang te duren! Mediteren zorgt voor rust en ontspanning, precies wat je nodig hebt om met een fris hoofd je drukke week aan te kunnen.

Leestip: Gezond leven met mindfulness

2 Dinsdag: recept

Ontbijt als een keizer, lunch als een prins en dineer als een bedelaar. Dit gezegde is er niet voor niets! Probeer deze week elke dag bewust te ontbijten en niet haastig onderweg iets ongezonds te snaaien. Je ontbijt is onmisbare brandstof die je de dag doorhelpt. Schiet jouw ontbijt er vaak bij in? Maak dan de avond van tevoren al je ontbijt klaar, zodat je het ’s ochtends alleen nog maar hoeft op te eten. Overnight oats zijn hier heel geschikt voor, maar ook zelfgemaakt gezond bananenbrood of bircher muesli.

Leestip: Havermout

3 Woensdag: yoga

Yoga is voor iedereen toegankelijk, ook wanneer je het nog nooit gedaan hebt. Als je een ervaren yogi bent, probeer deze week dan eens iets nieuws uit. Ga een keer een andere soort yoga beoefenen dan je gewend bent bijvoorbeeld of ga met je zoon of dochter samen. Probeer een half uurtje eerder op te staan en merk dat je je dag licht en energiek begint na een korte yogaoefening.  

Leestips: Liefde voor yoga, Yoga 4Teens, Yoga op leeftijd

4 Donderdag: mantra

Zet donderdag je gedachten even op pauze. Kies zelf een mantra, een woord of zin waar jij je prettig bij voelt. Je kunt ook de bekende mantra “auom” kiezen. Zeg de mantra hardop achter elkaar of stilzwijgend in gedachten. Deze mantraoefening maakt je overvolle hoofd even helemaal leeg.

Leestip: De geheimen van meditatie

5 Vrijdag: opruim-oefening

Niets is fijner dan een opgeruimd bureau. Of een opgeruimde slaapkamer, met een mooi opgemaakt bed en je was in de wasmand (of nog beter: gewassen in je kast). Of een schone eettafel waar alleen een paar kaarsjes op staan en geen opgespaarde stapel kranten van de hele week. Toch ziet je huis er misschien niet altijd zo uit. Ga deze vrijdag door al die rommeltjes heen en gooi weg wat weg kan! Misschien niet het leukste klusje, maar het resultaat is altijd bevredigend. Bedenk dat je na dat uurtje opruimen lekker op de bank kunt wegkruipen met een kopje thee en een boek.

Leestip: Ruimte voor jezelf, opruimen in geest en huis

6 Zaterdag: wijsheid

Quotes en wijsheden kunnen heel cliché zijn, maar dat maakt ze niet minder waar! Schaf een boekje aan waar je zelf inspirerende quotes in kunt opschrijven, zodat je die kunt teruglezen wanneer je op zaterdagochtend ontspannen en extra lang in bed blijft liggen. De quote van vandaag is:

 

Als je depressief bent, leef je in het verleden. Als je

ongerust bent, leef je in de toekomst. Als je je vredig

voelt, leef je in het nu. - Lao Tse

Leestip: De weg naar geluk

7 Zondag: slaaptip

Slaap is ontzettend belangrijk om je week weer goed te kunnen beginnen. Slaap op zondag niet te lang uit, hierdoor raakt je ritme verstoord en maak je opstaan op maandag extra lastig. Zet twee uur voor je gaat slapen al je digitale apparaten uit, je smartphone, je tablet, etc. Zorg dat je echt ‘offline’ bent voordat je weer aan een drukke week begint. Lees een boek, luister naar je favoriete (rustgevende) muziek of doe een meditatieoefening voor je gaat slapen voor extra goede nachtrust.

Leestip: Ik wil slapen

Beoordeel dit artikel

(9 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht