Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

- Yoga -

Aandacht schenken

Als je eenmaal iets met aandacht activeert, hebben je intenties een krachtige invloed op wat voor dingen zich in je leven manifesteren. Door duidelijk te worden over je intenties zal je gaan zien dat ze zich in je leven verwerkelijken. Wanneer je een duidelijke intentie hebt, sluit de natuur zich daarbij aan. Dan helpt ze je bij het vervullen van je diepste wensen. Hoe? Deepak Chopra legt het uit.
 
De zesde tak van yoga is Dharana, de beheersing van aandacht en intentie. De wereld bestaat uit een stortvloed van energie en informatie. Dat wat je waarneemt is dus altijd een selectie, een selectieve daad van aandacht en interpretatie. Door je aandacht ‘bevries’ je de energie en informatie die een geurende bloem met zachte bloembladeren en een doornige steel bevat. Jij creëert uit je waarneming iets wat je als ‘roos’ identificeert. 
 
Alles waar je je aandacht op richt, neemt in belangrijkheid voor je toe. Dat kan zijn het starten van een eigen bedrijf, een betere conditie krijgen, een liefdevolle relatie laten opbloeien of het ontwikkelen van een spirituele praktijk, en nog veel meer. Het voorwerp van je aandacht wordt belangrijker voor je. Door je aandacht als een kostbaar product te waarderen, zal je in staat zijn bewust welzijn en succes in je leven te creëren. Een wezenlijk onderdeel van yoga is het verfijnen van je aandacht om genezing en transformatie in je lichaam en geest te vergemakkelijken.
 
Stap 1 Wees je gewaar van je intenties. Maak een lijst van de belangrijkste dingen die je graag in je leven ziet ontvouwen.
 
Stap 2 Lees deze lijst tweemaal per dag door, voordat je gaat mediteren.
 
Stap 3 Wanneer je geest rustig wordt, geef je je intenties over aan het universum.
 
Stap 4 Let op de aanwijzingen die in je leven verschijnen en die je de weg wijzen naar de vervulling van je wensen.

Meer weten over aandacht en intenties?
 
 
 

Beoordeel dit artikel

(4 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht