Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Alles lezen over helende stenen en kristallen

Helende stenen en kristallen, je hoort er veel over. Maar hoe werkt het nu precies? Voordat je een steen of kristal koopt, wil je je misschien eerst verdiepen in de werking ervan. Er zijn talloze boeken geschreven die ingaan op de genezende kracht van van stenen en kristallen. Is het goed voor je gezondheid? Wat is de spirituele werking? En welke steen past bij mij? 

De beste boeken over stenen en kristallen

We hebben de mooiste boeken en kaartensets over edelstenen en mineralen op een rij gezet voor je. Van tijdloze klassiekers en mooie cadeautjes tot stijlvolle gidsen:

Handboek Geneeskrachtige stenen - Michael Gienger

In Handboek geneeskrachtige stenen worden circa honderd (edel)stenen beschreven. Michael Gienger vertelt je de plaats in het mineralogisch systeem, de mythologie, de helende eigenschappen en de toepassing van alle edelstenen. Gienger legt uitgebreid de wereld van mineralen en kristallen uit en gaat dieper in op de verschillende facetten van steengeneeskunde. Dit handboek biedt daarnaast een alfabetisch overzicht van de geneeskrachtige stenen en hun heilzame werking.


 

Geneeskrachtige stenen 430 stenen A-Z - Michael Gienger

In Geneeskrachtige stenen, 430 stenen van A tot Z, kom je alles te weten over de heilzame werking van stenen. Dit handzame naslagwerkje is een perfect cadeautje voor iemand die meer wilt leren over de heilzame werking van edelstenen.

 

Helend water - Michael Gienger

Helend water door stenenbegint met een korte basisuitleg over het gebruik van edelstenen voor geneeskrachtig water. Hierna volgen beschrijvingen van 96 waterstenen van A tot Z met hun specifieke werkingen.
Chrysopraas-water om te ontgiften en ontslakken, smaragd-water bij ontstekingen en aquamarijn-water bij allergie. Dit zijn enkele voorbeelden van de heilzame werking van water waaraan edelstenen hun kracht hebben afgegeven. Lange tijd domineerden de externe toepassingen van edelstenen - het dragen en ophangen ervan - de edelsteengeneeskunde. Maar tegenwoordig wenden steeds meer mensen zich ook tot het innemen ervan, door middel van edelsteenwater en edelsteenelixers. Daarnaast worden edelstenen vaak gebruikt om de kwaliteit van drinkwater te verbeteren.

Een steen voor ieder moment - Michael Gienger

Is er iemand jarig, verhuisd of geslaagd? Heb je behoefte aan succes of ben je in de rouw? Voor elk van deze en nog vele andere momenten zijn er speciale stenen. In Een steen voor ieder moment staan 22 verschillende momenten beschreven waarbij een steen goed zou kunnen helpen. En bij elk van deze momenten worden vier verschillende stenen genoemd die in de betreffende situatie een heilzame werking kunnen hebben.

Helende stenen en kristallen inspiratiekaarten - Margaret Ann Lembo

Deze kaartenset helpt je je wensen te vervullen door middel van affirmaties en positieve gedachten. Aan de ene kant van de kaart staan kristallen en affirmaties, aan de andere intenties in zes verschillende categorieën. De kaarten inspireren tot positieve veranderingen in liefde, gezondheid, financiën, intuïtie, veiligheid en geluk. In het instructieboekje wordt de betekenis van de stenen en kristallen beschreven. Deze kaartenset is een prachtige bron voor dagelijkse inspiratie en spirituele transformatie.

Stenen & kristallen - Lisa Butterworth

In Stenen & kristallen wordt de natuurlijke kracht van 68 stenen en kristallen uitgelegd. Het boek begint met een korte instructie over hoe je edelstenen kunt toepassen in je leven, en vervolgens volgt de uitleg per kristal of steen. Op de linkerpagina wordt van elke steen de helende werking beschreven en voor welke chakra en welk doel deze steen ingezet kan worden. Op de rechterpagina staat een grote kleurenfoto van de betreffende steen.


 

 
Kortom, voor iedereen is er wel een geschikt boek over de werking van helende stenen en kristallen te vinden.
 

Beoordeel dit artikel

(7 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht