Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

- Carolien Roodvoets -
 • Hoe herken je een foute man?

  Hoe herken je een foute man? Carolien Roodvoets legt uit hoe je ze herkent en ervoor zorgt dat je bij ze uit de buurt blijft.

  Lees verder

 • Hoe verwerk je een moeilijke jeugd?

  Er zijn ouders die het niet lukt om hun kinderen (genoeg) liefde te geven en deze kinderen voelen zich later, als ze volwassen zijn, vaak nog erg verloren. Ze hebben bijvoorbeeld moeite om zich te binden of hechten. Herken je dit? Psychotherapeute Carolien Roodvoets schreef het boek Niemandskinderen, De gevolgen en verwerking van een onveilige jeugd, om je te helpen. In dit artikel een aantal tips en inzichten uit het boek.

  Lees verder

 • Niemandskinderen

  Niemandskinderen zijn kinderen die ernstig verwaarloosd worden. Therapeut en auteur Carolien Roodvoets over de gevolgen van een onveilige jeugd.

  Lees verder

 • Onveilige jeugd

  Wat is een onveilige jeugd precies? En wat zijn de gevolgen? Hoe kun je daar later als volwassene nog iets aan doen?

  Lees verder

 • Psychologie van overspel (1)

  Overspel komt vaak voor. Wat drijft al die vreemdgangers? Wat is hun psychologische achtergrond? Dit keer nemen we stereotype van Zeus onder de loep.

  Lees verder

 • Psychologie van overspel (2)

  Overspel komt vaak voor. Wat drijft al die vreemdgangers? Wat is hun psychologische achtergrond? Dit keer nemen we stereotype van Poseidon onder de loep.

  Lees verder

 • Psychologie van overspel (3)

  Overspel komt vaak voor. Wat drijft al die vreemdgangers? Wat is hun psychologische achtergrond? Dit keer nemen we stereotype van Ares onder de loep.

  Lees verder

 • Psychologie van overspel (4)

  Overspel komt vaak voor. Wat drijft al die vreemdgangers? Wat is hun psychologische achtergrond? Dit keer nemen we stereotype van Hermes onder de loep.

  Lees verder

 • Psychologie van overspel (5)

  Overspel komt vaak voor. Wat drijft al die vreemdgangers? Wat is hun psychologische achtergrond? Dit keer nemen we stereotype van Dionysus onder de loep.

  Lees verder

 • Stoere mannen die toch gevoelig zijn

  Stoere en sterke mannen kunnen ook best gevoelig zijn en bewust in het leven staan. Mannen met ruggengraat. Maar wie zijn dan die mannen met ruggengraat, die bewust in het leven staan?

  Lees verder

 • Top 5 best gelezen artikelen

  Wat vonden jullie sinds de start van het nieuwe jaar het meest interessant om te lezen? In deze top 5 staan de vijf meest gelezen artikelen van de afgelopen 3 maanden.

  Lees verder

 • Top 5 tips van Carolien Roodvoets

  In het boek Niemandskinderen laat Carolien Roodvoets zien wat er kan gebeuren als het mis gaat in gezinnen, en wat voor een invloed dit heeft op het gevoel van veiligheid, vertrouwen en zelfwaarde. Ze laat de verschillende patronen zien die er kunnen ontstaan.

  Lees verder