Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

- Clarissa Pinkola Estés -
 • De 5 meest gelezen artikelen

  We hebben ze op een rijtje gezet, de meest interessante artikelen van de afgelopen 2 maanden. Deze 5 artikelen vonden jullie het meest de moeite waard om te lezen. En we kunnen alvast verklappen dat davidji populair was de afgelopen weken.

  Lees verder

 • De ontembare vrouw

  Er zijn van die boeken die je gelezen móet hebben. De ontembare vrouw van Clarissa Pinkola Estés is daar een van. We leggen je graag uit waarom.

  Lees verder

 • Inspirerende boeken over liefde

  Over de liefde is ontzettend veel geschreven. Over de mooie kanten van de liefde, maar ook over de mindere kanten ervan. Deze boeken over de liefde zijn het lezen waard!

  Lees verder

 • Vier de vrouwelijkheid

  Heldinnen zijn overal te vinden; opvallend, onzichtbaar, dood, levend, groots en klein. Ook in verhalen kun je heldinnen vinden. Het lezen over sterke vrouwen zorgt voor herkenning en bekrachtiging.

  Lees verder

 • Vijf boeken die je leven kunnen veranderen

  Het lezen van een boek kan je leven veranderen. Welke vijf boeken zijn dat voor jou?

  Lees verder

 • Wat is de kracht van de ontembare vrouw?

  In elke vrouw zit een krachtige drijfveer, vol intuïtie en goede instincten, gepassioneerde creativiteit en tijdloos weten. Het archetype dat dit deel van ons representeert is De Ontembare Vrouw. Onze oerkracht verandert niet, ongeacht het tijdperk, cultuur of politiek. We hebben er alleen niet altijd meer evenveel contact mee. Hoe maak je weer contact met deze ‘wilde’ vrouw in jezelf?

  Lees verder