Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

- Natascha Boudewijn -
 • 10 inspirerende boeken

  Sommige woorden blijven je voor lange tijd bij. Op de een of andere manier kunnen de woorden je aanmoedigen, opvrolijken of aan het denken zetten. Soms kan een korte zin je al anders doen denken over bepaalde kwesties. De boodschappen in deze 10 inspirerende boeken kunnen je veel wijsheid, inzicht en kracht bieden.

  Lees verder

 • Hoe de natuur mijn leven verandert

  Shinrin-Yoku, ofwel bosbaden, wordt in Japan al sinds de jaren 80 gedaan. Langzamerhand ontdekt Nederland ook dat een bezoek aan het bos en je onderdompelen in de natuur, heel heilzaam kan zijn. Natascha Boudewijn is Shinrin-Yoku gids en neemt je mee de natuur in.

  Lees verder

 • Hoe shinrin-yoku helend werkt bij een burn-out

  Een aantal jaar na haar moedige beslissing om haar succesvolle carrière in het bedrijfsleven op te geven voor een onzeker bestaan als eigenaar van een kookatelier en als kookboekenschrijfster overviel haar totaal onverwacht een burn-out. Na een intense mystieke ervaring in het bos besloot Natascha Boudewijn het roer voor de tweede keer drastisch om te gooien.

  Lees verder

 • Japan is hot!

  Japan is populair, als bestemming maar ook het Japanse gedachtengoed en hun minimalistische kijk op dingen. Steeds vaker zie je een Japanse traditie vertaald naar een westerse variant. Japan is onmiskenbaar hot! En daarom belichten we deze hele maand telkens een ander Japans onderwerp.

  Lees verder

 • Kerstmenu-inspiratie

  Heb jij nog inspiratie nodig voor een lekker, maar ook enigszins gezond kerstmenu? Wij hebben een aantal mooie recepten voor je op een rij gezet.

  Lees verder

 • Lekker lezen in de zomer

  Wat is er lekkerder dan in de zon zitten met een goed boek erbij?

  Lees verder

 • Recept: chocolademousse

  Nog op zoek naar een lekker dessert voor het kerstdiner? Of gewoon zin in een lekker toetje? Met deze verrukkelijke chocolademousse uit Share gooi je hoge ogen én hij is stiekem nog gezond ook.

  Lees verder

 • Recept Pizzette met rode basilicum

  Recept pizzette met courgette en rode basilicum

  Lees verder

 • Recept: trifle met verse vijgen & amandelen

  Dit feestelijke dessert vind je in het nieuwe kookboek van Natascha Boudewijn: Share. In dit kookboek vind je eindeloos veel heerlijke vegetarische recepten, ingedeeld per seizoen.

  Lees verder

 • Shinrin-yoku herfstwandeling en thee recept

  Natascha Boudewijn schrijft over de rustgevende en helende werking van de natuur in haar boek Het kleine shinrin-yoku boekje. Shinrin-yoku, wat ook wel vertaald wordt als ‘forest-bathing’, maakt gebruik van deze helende kracht van de natuur. Je neemt niet letterlijk een bad, maar dompelt je onder in de natuur waardoor je je zintuigen bewust kunt activeren. In dit praktische handboekje legt zij uit hoe shinrin-yoku werkt aan de hand van de seizoenen en met inspirerende oefeningen. Hier lees je vast een voorproefje van deze oefeneningen en een heerlijk thee recept om jezelf mee op te warmen tijdens deze koude dagen.

  Lees verder

 • Shinrin-yoku in alle seizoenen

  Shinrin-yoku is iets anders dan alleen een wandeling in het bos. Bij shinrin-yoku treed je heel bewust in contact met de natuur. Je vraagt het bos om je welkom te heten en je te beschermen op je pad. Het bos nodigt jou vervolgens uit om je tempo te verlagen en in het hier-en-nu te komen. Je ervaart een diepe ontspanning. Je komt ‘uit je hoofd’ en bij je innerlijke stilte. De natuur leidt je als vanzelf naar je eigen, ware natuur.

  Lees verder

 • Top 5: gezonde lunch inspiratie

  Gezond eten betekent variëren. Maar dat is niet altijd even makkelijk. Ben je op zoek naar inspiratie voor een lekkere, maar gezonde lunch? Wij geven je vijf tips voor healthy variaties op je standaard lunch!

  Lees verder