Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

- Nienke Thurlings -
 • 10 inspirerende boeken

  Sommige woorden blijven je voor lange tijd bij. Op de een of andere manier kunnen de woorden je aanmoedigen, opvrolijken of aan het denken zetten. Soms kan een korte zin je al anders doen denken over bepaalde kwesties. De boodschappen in deze 10 inspirerende boeken kunnen je veel wijsheid, inzicht en kracht bieden.

  Lees verder

 • 5 tips van psycholoog Nienke Thurlings

  Het leven van psycholoog Nienke Thurlings is enorm veranderd na een burn-out en nu, jaren later, helpt ze jonge mensen die in eenzelfde situatie zitten. Ze geeft 5 tips vanuit haar eigen leven om burn-out te voorkomen of er beter mee om te gaan.

  Lees verder

 • Op naar meer energie!

  Nienke Thurlings, auteur van Jong Burn-Out, aan het woord Onderzoeken wijzen uit dat 16-25% van de jongeren een burn-out heeft en 75% worstelt met hoge stressklachten, aldus sociaal psycholoog en oprichter van het platform Jong Burn-Out Nienke Thurlings. Ze worstelen met keuzestress, spanningen op hun werk en hoge verwachtingen van hun sociale leven. Dat is schrikbarend en wij vroegen Nienke wat er volgens haar nodig is om dit percentage te verminderen.

  Lees verder