Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Bestaan tussen twee levens in

Over reïncarnatie is veel gezegd en geschreven. Als ziel steeds opnieuw geboren worden, een tijd op aarde doorbrengen, sterven en opnieuw geboren worden. Dat is het idee. Maar wat gebeurt er in de tussentijd? Hoe ziet het bestaan eruit tussen twee levens in? Met speciale regressietherapie ("Life Between Lives") brengt Michael Newton mensen onder diepe hypnose terug naar de tijd die zij in de spirituele wereld doorbrachten.

In het fascinerende boek De zielenreis beschrijft Michael Newton negenentwintig casestudies, waarin gedetailleerd wordt ingegaan op wat er met ons gebeurt wanneer het leven op aarde voorbij is. De zielenreis is een bijzondere therapeutische interventie, die mensen veel inzichten over het waarom van hun bestaan verschaft. Het bijzondere is dat bij vrijwel alle cliënten van Newton een aantal aspecten in de beschrijving van de spirituele wereld steeds terugkomt. We zetten deze elementen voor je op een rij.

Sterven
De omschrijvingen van cliënten die via regressie een doodservaring in het verleden herbeleven, lijken veel op de verklaringen van mensen die een bijna-dood ervaring hebben meegemaakt. Mensen zweven ineens boven of naast hun fysieke lichaam. Als ze in die hoedanigheid (levende) mensen aanspreken, reageren die niet. Vaak voelen ze dat ze worden weggetrokken van de plek des onheils. Door óf richting een stralend wit licht. Dit gaat gepaard met een euforisch gevoel van vrijheid. Waar mensen met een bijna-dood ervaring dan meestal weer terugkeren naar hun lichaam, gaat de ervaring van de cliënten van Newton veel verder.

Ontmoeting met je gids
Het tunneleffect richting het licht dat veel mensen ervaren als ze de aarde verlaten, is de poort naar de geestelijke wereld. Een wereld met prachtige muzikale trillingen, bijzondere kleuren en herkenbare beelden, zoals velden vol bloemen. Dichtbij de poort worden zielen opgewacht. Meestal als eerste door hun spirituele gids. Maar er wordt ook melding gemaakt van hereniging met zielsverwanten en vrienden. Dat zorgt voor herkenning en vreugde.

Plek van heling
De meeste zielen worden door hun gids meegenomen naar een plek van heling. Hier krijgen getraumatiseerde zielen de kans om bij te komen. Want pijnlijke, emotionele herinneringen aan ons verleden sterven niet zo gemakkelijk als ons lichaam! Dus ontvangen zielen de een of andere vorm van energetische healing. Ook geeft de persoonlijke gids het genezingsproces van de ziel een zetje in de goede richting door samen in een soort oriënterend gesprek het voorbije leven door te nemen. Het is het begin van een lang proces van zelfevaluatie tussen levens in.

Stopplaats
Vervolgens gaan de zielen naar hun bestemming, begeleid door hogere wezens. Onderweg zien ze enorme aantallen andere zielen. Allemaal met als doel hun eigen 'stopplaats', zoals Newton het noemt. Het is alsof de ziel door de zwierige uitlopers van een enorme galactische wolk reist naar een hemels veld. De stopplaats is het thuis van de groep zielen waartoe de ziel behoort. Terugkerende zielen worden eigenlijk altijd overmand door vreugde als ze weer thuis zijn. Het niveau van de ziel bepaalt in welke groep je terechtkomt. Er bestaat een enorme diversiteit aan groepen zielen.

Raad van oudsten
Eenmaal op deze thuisplek beland, vindt eerste een ontmoeting plaats met een raad van hogere wezens. Door velen een raad van oudsten genoemd. Deze raad heeft niet het karakter van een gerechtelijke vervolging. Wel houdt hij zich bezig met onderzoek naar de activiteiten van de ziel. Voordat die wordt teruggestuurd naar zijn eigen groep. Zielen vinden dit vaak best moeilijk. Ook na de gesprekken met de raad van oudsten wordt veel geëvalueerd. Met gidsen, zielsverwanten en andere groepsgenoten. Maar alle evaluaties van zielen hebben één ding gemeen. De feedback en de analyse van het laatste leven die we ontvangen bij wijze van beoordeling, is gebaseerd op de intentie van onze keuzen en het handelen zelf. Er wordt stilgestaan bij en kritisch gekeken naar onze motivatie. Maar die wordt niet zo veroordeeld dat wij eronder lijden.

Terug naar aarde
Er komt een moment waarop de ziel opnieuw de veilige haven van de geestelijke wereld moet verlaten om naar de aarde te gaan. Dat is niet altijd een gemakkelijke beslissing. Terug naar de fysieke en mentale eisen van een menselijk lichaam. Heeft een ziel eenmaal besloten om weer te incarneren? Dan gaat hij naar de plek waar hij een leven kiest. Zielen overwegen waar en wanneer ze naar de aarde willen. Voordat ze besluiten wie ze in hun nieuwe leven zullen zijn. In hun afwegingen worden ze bijgestaan door hun spirituele raadgevers. Pas als alle keuzes zijn gemaakt, is het tijd voor een reïncarnatie. De ziel verbindt zich voorzichtig aan een baby in de maak. Als de geboorte eenmaal heeft plaatsgevonden, is de verbinding van ziel en lichaam een voldongen feit.

Wil je meer over wat je ziet en voelt vlak na het sterven? Hoe je met anderen reflecteert op je voorbije leven? Hoe je zielsverwanten op aarde herkent? Welke verschillende zielsniveaus er allemaal bestaan? Bestel dan direct in onze webshop De zielenreis van Michael Newton.

Beoordeel dit artikel

(82 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht