Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Boerenkool recepten: voor een betere gezondheid

Voor wie het gemist heeft: boerenkool is op dit moment bijzonder populair. Zeker in Amerika. In New York heeft elk zichzelf respecterend restaurant de groente op de kaart staan. Wij kennen het weliswaar als ouderwetse stamppot, maar ook in shakes, smoothies en muffins doet boerenkool het goed. Super gezond! Want boerenkool is buitengewoon rijk aan voedingsstoffen. Een superfood avant la lettre.

Boerenkool bevat indrukwekkende hoeveelheden calcium, bètacaroteen, eiwit, ijzer, vitamine C, K, A en E, verschillende vitamines B, foliumzuur, kalium, mangaan, magnesium, omega 3-vetten en antioxidanten en is vezelrijk. Studies wijzen uit dat als je vier of vijf keer per week boerenkool eet (of drinkt!) je ook van de volgende positieve effecten kunt profiteren:

  • Kanker bestrijdend en risico verlagend
  • Ontstekingsremmend
  • Detox voor het lichaam
  • Gewichtsverlies

Gezond, maar is het ook lekker?
Okay, dus boerenkool is ontzettend gezond en we zouden het vrijwel dagelijks op het menu moeten zetten. Maar is het ook lekker? Worden we er ook blij van? Jazeker, dat bewijst Amelia Wasiliev met haar boekje Boerenkool, vol (biologische ) boerenkool recepten.

Sapjes en smoothies met boerenkool
Sapjes en smoothies zijn een prima manier om essentiële vitamines en mineralen tot je te nemen. Met de tips van Amelia Wasiliev maak je in een handomdraai een supergezonde variant met boerenkool. Haar werkwijze? Eerst kies je je boerenkoolsoort (er zijn er zeker vijf op de markt), dan voeg je iets zoets toe (bijvoorbeeld een appel). Als je wilt kun je iets extra’s toevoegen (bijvoorbeeld bleekselderij). Nog een extra smaakje krijgt je sapje of smoothie met een kruid. Vervolgens maak je van al deze ingrediënten je sap of smoothie. Wie dat wil, roert er tot slot extra poeder of pitjes door. Zo kun je eindeloos variëren. Lekker!

Boerenkool recepten om van te watertanden
Naast sapjes, smoothies en soepen biedt Amelia Wasiliev ook andere boerenkoolrecepten waarvan je gaat watertanden. Wat dacht je van pesto van babyboerenkool, boerenkoolchips, muffins met zoete aardappel of dumplings met kip & boerenkool?

Wie vitaal wil blijven én houdt van lekker eten, doet er goed aan Boerenkool in onze webshop te bestellen. Voor slechts € 12,50 haal je een receptenboek in huis dat je blijvend zal inspireren om gezond te eten. Boerenkool is het derde boekje in deze populaire reeks kookboeken. Eerder verschenen Groene Sapjes en Suikervrij.

Beoordeel dit artikel

(4 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht