Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

De kracht van de citroen

Met krachtige immuunversterkende, antioxidatieve, antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft de citroen verbazingwekkend veel helende eigenschappen die in te zetten zijn op het gebied van gezondheid en schoonheid.
 

Alkalisch

Hoewel citroenen zuur smaken, zijn ze in feite alkalisch, wat betekent dat ze de pH-waarde van het lichaam op een ideale 7.30-7.45 helpen te houden. Citroensap is ook goed voor de spijsvertering en ondersteunt de reiniging van de lever. Dit alles zorgt voor een gezonder lichaam, met vanzelf een mooiere huid en glanzender haar!
 

Beautyfood

Maar dat is nog niet alles. Een citroen zorgt voor 88 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C – die verkoudheid en griep tegengaat –, en bevat ook kalium en magnesium, beide goed voor een gezonde huid. Voor extra resultaat kan de citroen ook uitwendig voor allerlei schoonheidsbehandelingen worden gebruikt: voor een stralende huid, glanzender haar, wittere nagels. Een makkelijke manier om elke dag citroen binnen te krijgen is door het sap van een halve citroen toe te voegen aan een glas water op kamertemperatuur; drink dit ’s ochtends op een nuchtere maag.

 

Beautyrecept met citroen

gezichtsmasker met citroen en honing

Uitwendig: fris een droge huid op met dit exfoliërende, verzachtende en vochtinbrengende masker.

Ingrediënten:

4 el citroensap, 4 el honing, 4 el amandelolie

Bereiding: Meng het citroensap met de honing en de amandelolie in een kleine kom.

Gebruik:Breng het masker aan op je gezicht, maar laat het ooggebied vrij. Laat het 15 minuten inwerken. Spoel het dan af met warm water en dep je gezicht droog. Je huid zal zacht, glad en fris aanvoelen. Voeg voor het oplichten van pigmentvlekken of voor het verminderen van acnelittekens een extra eetlepel citroensap toe en gebruik minder amandelolie.

Lees voor meer recepten het boek Beauty & Food van Janet Hayward 

 

Beoordeel dit artikel

(12 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht