Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

De ontembare vrouw

Er zijn van die boeken die je gelezen móet hebben. Klassiekers die een stempel drukken op je wereldbeeld. De ontembare vrouw van Clarissa Pinkola Estés is daar een van. We leggen je uit waarom. 

 
Wat is de Ontembare Vrouw precies? Vanuit het perspectief van diverse oeroude tradities is zij dé vrouwelijke ziel. Het is een symbool voor de instinctieve kracht en natuur van vrouwen. Zij manifesteert zich zodoende alleen via vrouwen. Maar de meeste vrouwen zijn sterk vervreemd geraakt van hun oorspronkelijke natuur, de kern van hun wezen. In een door mannen gedomineerde maatschappij hebben vrouwen zich eeuwenlang aangepast aan de wensen en behoeftes van anderen. Verstrikt in rollenpatronen en verwachtingen van de buitenwereld is de vrouwelijke kracht afgebrokkeld. Alleen diep verstopt in onze psyche, huist nog steeds een stukje wilde vrouw in ons. 
 
Intuïtief weten
Door welke cultuur je ook beïnvloed bent, het is mogelijk om de herinnering aan je absolute, onloochenbare en onveranderbare verwantschap met de wilde vrouw in jezelf tot leven te wekken. Dat is de moeite meer dan waard. Volgens de natuurwetten heb jij evenveel recht als anderen om te groeien en je te ontwikkelen. Door contact te maken met het archetype van de Ontembare Vrouw komt je creativiteit tot bloei. Het is een aanzet tot een krachtig, bezield en betekenisvol leven. 
 
Verhalen als medicijn
Clarissa Pinkola Estés is niet alleen psycholoog en Jungiaans psychoanalyticus, maar ook 'cantadora': bewaarder van oude verhalen. Ze stamt uit een familie van vertellers-genezers en gelooft sterk in de impact van storytelling. Zij gebruikt verhalen als medicijn, een manier om de Ontembare Vrouw te herkennen en haar kracht in je leven uit te nodigen. Dus heeft zij 25 jaar lang talloze sprookjes en mythes verzameld die de instinctieve natuur van vrouwen verduidelijken. 
 
Schitterende vrouwenverhalen 
Clarissa Pinkola Estés heeft door grondig onderzoek veel oude wijsheid die eeuwenlang mondeling is overgeleverd weten te reconstrueren. Het resultaat is een boek vol schitterende vrouwenverhalen. Deuren naar de wereld van het wilde in jezelf! 
 

Wil jij een brug slaan naar de instinctieve wijsheid van het vrouw zijn? Bestel dan de De ontembare vrouw hier. 

 
 

Beoordeel dit artikel

(41 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht