Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Deepak Chopra over Ayurveda

Een simpele verkoudheid, slapeloosheid of vermoeidheid die maar blijft aanhouden. We hebben er allemaal wel eens last van. Maar zo’n kwaaltje ontstaat niet vanuit het niets. Deepak Chopra laat in Het Ayurvedisch kruidenboek zien hoe we op natuurlijke wijze een hogere weerstand en meer energie kunnen krijgen.

Holistische benadering

Het zoeken naar een holistische benadering van het genezen is in elk aspect van onze cultuur en samenleving terug te vinden. Hoe komt het dat er ineens zo’n interesse is in de natuurgeneeskunde? Terwijl de wetenschappelijke benadering van ziekten zeker niet tekort doet. We zijn nog nooit zo gezond geweest, er zijn nog nooit zoveel medicijnen ontwikkeld en ziektes bedwongen. Toch is en overal ontevredenheid en frustratie met betrekking tot onze gezondheidszorg. Hoe kunnen we deze paradox verklaren?

De rol van voeding

In het huidige tijdperk is niemand langer meer passief en afhankelijk van de huisarts die vertelt wat voor kwaal je hebt. We zoeken zelf op internet, in tijdschriften, kranten en ga zo maar door naar oplossingen om ons beter te voelen. Daarbij lezen we ook steeds meer over de negatieve bijwerkingen van medicijnen.

Door onze diepere inzichten in de rol van voeding, stress en beweging bij gezondheid en ziekte, stellen veel mensen nieuwe vragen aan hun artsen. Wat zou ik moeten eten om mijn lichaam te helpen bij het genezingsproces? Hoe kan ik beter met stress omgaan? Heeft het zin om bij de behandeling van mijn klachten voedingssupplementen te nemen? Mensen willen meer zijn dan de passieve ontvangen van medicijnen. Ze willen zelf een bijdrage leveren. De kruidengeneeskunst kan hierbij een belangrijke rol spelen.

Balansverstoringen

Volgens het medische systeem van het oude India, de Ayurveda, zijn mensen niet alleen maar denkende fysieke machines met een vaste plek in tijd en ruimte. We zijn netwerken van intelligentie, binnen een universum van energie en informatie. Het bewuste energieveld van de kosmos organiseert zich in vormen en verschijnselen, van sterrenstelsels tot elementaire deeltjes. Ergens daartussenin bevindt zich de mens, in zijn fysieke, emotionele, psychologische en spirituele hoedanigheden.

Binnen dit netwerk is gezondheid méér dan de afwezigheid van een afwijkende laboratoriumuitslag. Het is de dynamische integratie van omgeving, lichaam, denken en geest. Ayurveda biedt ons een zachtaardige benadering om deze integratie te bevorderen, met name wanneer er kleinere balansverstoringen ontstaan.

Ayurvedisch kruidenboek

Doordat we ons dagelijks in het spitsuur naar een kantoor zonder frisse lucht begeven, raken we vervreemd van onze omgeving en uiteindelijk van onszelf. Kant-en-klaarmaaltijden doen ons vergeten hoe lekker en bewust eten eigenlijk hoort te zijn. Diep in je evolutionaire ziel, verlang je waarschijnlijk terug naar het gevoel van verbondenheid met de natuur.

Het Ayurvedisch kruidenboek brengt je weer een beetje terug naar die natuur. In dit boek lees je alles over de natuurlijke geneeskrachtige werking van kruiden, en leer je dankzij de 40 recepten hoe je deze toepast. Zo ben je die verkoudheid voortaan voor!

 

Beoordeel dit artikel

(12 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht