Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Een begin maken: waar droom jij van?

Zondag 25 september

Vandaag beginnen we met de Altamira Academie. Welkom!

Toen je je inschreef voor deze 8 dagen had je misschien al een beetje in hoofd wat je wilde verbeteren in je leven. Wat zijn thema’s en onderwerpen waar je wel mee aan de slag zou willen de komende week (of langer)? Vind je het lastig om naast je drukke, dagelijkse werkzaamheden ook tijd en ruimte voor jezelf vrij te maken? Of misschien ben je eigenlijk al best goed bezig, maar heb je het gevoel dat er nog wat mist? 

De 8-daagse cursus begint vandaag met één minuut opruimen in huis, het maken van een overheerlijke salade en onderstaande schrijfoefening.

Oefening:

“Stress is de manier waarop je reageert wanneer je behoeften niet worden vervuld,” zegt davidji. Om stress en spanning te voorkomen is het is dus belangrijk om te bekijken wat je behoeften zijn.

Het is altijd een prettig houvast om wat meer inzicht te krijgen in de fase waarin je je bevindt. Als je dit regelmatig doet, zal je zien dat je beter kunt aangeven waar je graag verandering wil zien.

Zet een kopje thee, zet je telefoon op stil en pak je notitieboekje erbij:

1. Beschrijf je leven zoals het nu is. Wat is er belangrijk voor je? Wat is er mooi, waar krijg jij iedere dag energie van? Je kunt de beschrijving van jouw dagelijks leven zo kort of zo lang maken als je wil. Probeer er nog geen oordeel over te vellen terwijl je schrijft, alles is goed. De volgende thema's kunnen terugkomen in je beschrijving:

- gezondheid

- relatie

- gezin/familie

- werk

- spiritueel

- emotioneel

2. Probeer vervolgens eens een op een rij te zetten waar jij diep van binnen van droomt. Een wensenlijstje als het ware. Het mogen grote wensen of dromen zijn, maar ook kleine, als je ze maar herkent en als ze bij je passen. Je kunt ze tot in detail beschrijven, of juist heel globaal. Kijk ook weer naar dezelfde thema's als bij punt 1.

3. Lees de teksten hierboven terug. Waar ben je tevreden mee? Waar zie je verbeterpunten? Waar worstel je echt mee? En wat verrast je? Zijn er kleine dingen die je al kunt doen of uitproberen om dichterbij je droom te komen?

Als er verbeterpunten zijn, houd die dan in gedachten de komende week bij alle oefeningen die je doet. Je kunt niet verwachten dat je in een week alle dromen waarmaakt, maar je kunt wel een eerste stap zetten in het bewust worden van een aanstaande verandering. En de rust vinden om de juiste beslissing te nemen.

Bewaar je aantekeningen en lijstje van vandaag. We komen er nog op terug.

Beoordeel dit artikel

(1 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht