Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Een oefening: liefde & geld

Conflicten over geld kunnen direct te maken hebben met ervaringen uit het verleden, zelfs uit de kindertijd. De grondoorzaak van financiële conflicten tussen partners ligt vaak ergens anders dan je in eerste instantie zou denken. Als je de echte oorzaak kunt vinden, is de kans dat je reflexmatig reageert in het contact met je partner over dit conflict veel kleiner. De negatieve spiraal die op de loer ligt, is dan te vermijden.
 
Hier volgen een paar vragen die je jezelf en je partner kunt voorleggen als je je rondom een geldkwestie erg gespannen voelt of als je je reactief gedraagt.
 
  1. Doet deze ervaring mij (of mijn partner) denken aan een vergelijkbare ervaring uit onze jeugd?
  2. Ben ik, zonder het me goed te realiseren, bang dat een negatieve ervaring zich zal herhalen?
  3. Ben ik, zonder het me goed te realiseren, bang dat ik iemand teleur zal stellen (iemand die nog leeft of iemand die al overleden is) door de toestand van mijn financiën of door de manier waarop ik in dit opzicht ben grootgebracht?
  4. Ben ik, zonder het me goed te realiseren, bang dat ik door de toestand van mijn financiën op iemand ga lijken die ik niet mag (iemand die nog leeft, of die al overleden is)?
De antwoorden op deze vragen kunnen duidelijk maken dat de kracht of lading achter het conflict grotendeels op het verleden is gebaseerd. Met dit inzicht wordt het al iets gemakkelijker om stress of ongemak te neutraliseren. Het is van groot belang dat je je huidige situatie ziet zoals die werkelijk is. Het is iets dat nu gebeurt, het heeft in werkelijkheid niets met het verleden te maken.
 
Meer weten?
Deborah L. Price GELD & LIEFDE, Opzoek naar financiële intimiteit binnen een relatie.
Deze oefening komt van pagina 93.
 
 
 

Beoordeel dit artikel

(1 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht