Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Energetische impact van de voorjaarsschoonmaak

De zon schijnt, de vogels fluiten, de bomen ontluiken. Hoog tijd voor de voorjaarsschoonmaak?  Wij vinden van wel, want de energetische impact van opruimen is groot. Een nieuw seizoen, een nieuw begin. Opruimen is loslaten: maak ruimte voor iets nieuws in je leven. 
 
 
De meeste westerse mensen hebben een overdaad aan spullen. We verzamelen wat af en vinden het lastig om zaken weg te doen. Het resultaat? Onze kamers, kasten en lades puilen uit. Een overvol huis, betekent meestal ook een overvol hoofd. Zeker als je hooggevoelig bent. De voorjaarsschoonmaak geeft je een kans om meer balans te creëren in je leefomgeving en in je lijf. 
 
De drie B’s 
Stephanie Bennet-Vogt is de auteur van Ruimte voor jezelf, opruimen in geest en huis. Zij vat de essentie van het energetische en psychologische proces van opruimen samen als de drie B’s: opruimen bevordert bewustzijn; opruimen bevrijdt je van gehechtheden; opruimen maakt je bekend met een ruimtelijk stuk in jezelf dat er altijd al was. Drie bijzonder goede redenen om schoon schip te maken!
 
Vasthouden aan dingen 
Vanuit energetisch standpunt is tastbare rommel de grofste, meest verdichte vorm van vasthouden aan dingen. Om los te laten, om ruimte in je leven te scheppen, zit er maar een ding op: concrete spullen ordenen, sorteren en wegdoen. Daarna kun je ook op andere niveaus opruimen. Van het loslaten van oude wrok tot het opschonen van je lijst Facebookvrienden. 
 
Babystapjes
Toch is opruimwoede bij de meesten van ons geen lang leven beschoren, want echt blijvend veranderingen doorvoeren is erg lastig.  Daarom geeft Stephanie Bennet-Vogt tips om het opruimen definitief als gewoonte te verankeren in je leven. Om succes te boeken met opruimen begin je met kleine stapjes: de regel van één. Hoe werkt het? Neem jezelf één taak voor. Beperk je aandacht tot dat ene ding, die ene stapel of die ene ruimte. Ruim gedurende een week iedere dag één dingetje daarvan op. Trek bijvoorbeeld een week lang één keer per dag een lade open en kijk erin, tot je de moed en de energie hebt verzameld om er een stuk papier of een pen uit te halen. Bedenk: het gaat niet om de omvang maar om doorzettingsvermogen.

Opruimen met intentie
Met kleine stapjes ga je zo op weg naar een opgeruimd huis en een licht hoofd. Wees je bewust van elk stapje dat je zet en geniet ervan. Spreek ook een intentie uit. Bedenk wat je wilt bereiken. Vorm jezelf een beeld van hoe je wilt dat je leven eruitziet en aanvoelt nadat je je rommel hebt opgeruimd. Dat is een krachtige boodschap voor je onbewuste mind. Het stelt je beter in staat de gewenste werkelijkheid te manifesteren. Onthoud: iedere dag één klein dingetje opruimen met de juiste intentie, is krachtiger en duurzamer dan een grote opruiming van een heleboel in één keer. Het zijn de kleine inspanningen die je je consequent getroost die de echte aanjagers van verandering zijn. 

Alles heeft een plek
Opruimen betekent voor velen van ons verplaatsen. Van de keukentafel naar bovenop de kast, van bovenop de kast naar het plankje in de gang. Herkenbaar? Hanteer dan deze vuistregel: dingen die geen plek hebben zijn rommel. Geen plek? Weg ermee! Omgekeerd geldt dat je als je dingen een plek geeft, hun doel erkent. Je kent de dingen waarde toe. Geef dus alles een plek. Ook als je jezelf er nog niet toe kunt brengen om alles na gebruik onmiddellijk terug te zetten
 
Maak dit voorjaar van opruimen een dagelijkse gewoonte! Dring de chaos terug, schep balans in je leven. Steuntje in de rug nodig? Geef jezelf dan nu Ruimte voor jezelf, opruimen in geest en huis cadeau. 
 
 

Beoordeel dit artikel

(2 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht