Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

- Chakra -

Energieblokkades in de aura

Barbara Ann Brennan is een van de grootste internationaal erkende autoriteiten op het gebied van healing. Zij onderscheidt zes soorten energieblokkades in de aura. Welk type blokkade je ontwikkelt, hangt af van veel factoren. Van je persoonlijke omstandigheden tot ervaringen in je jeugd. Iedereen heeft energieblokkades. Ook jij! We lichten hier drie types toe.

Alles wat leeft bestaat uit energie. Dat leert de wetenschap ons. Dit sluit aan bij de gedachte uit vele spirituele stromingen dat de mens naast een fysiek ook een energetische lichaam heeft. Dat energieveld bestaat uit aura en chakra's. De meeste healers beschouwen ziekte als het gevolg van een verstoord evenwicht in aura en chakra's. Er ontstaan blokkades in de energiestroom. Een healer zal er alles aan doen om de energie weer optimaal te laten stromen. In de bestseller Licht op de aura beschrijft Barbara Ann Brennan alle aspecten van dit proces. Inclusief het onderscheid tussen diverse types energieblokkades. Wij bespreken hier de 'baal'-blokkade, 'hogedruk'-blokkade en de 'maliënkolder'.

'Baal'-blokkade

De 'baal'-blokkade ontstaat als je je gevoelens en energie onderdrukt tot ze beginnen te stagneren (zie figuur A). Het gevolg? Een opeenhoping van lichaamsvocht. Je lichaam heeft de neiging op die plek iets op te zwellen. Als de blokkade blijft bestaan, kan er een ziekte uitkomen, zoals colitis (ontsteking van de dikke darm) of angina (keel- en amandelinfectie). De blokkade heeft te maken met wanhoop en boosheid, maar dan in de zin van een verwijtend kind. Een voorbeeld uit de praktijk van Barbara Ann Brennan is de vijftigjarige vrouw, die voor haar carrière had opgegeven voor haar huwelijk. Na een echtscheiding lukte het haar niet meer haar werkende bestaan weer op te pakken. In plaats daarvan bleef ze steken in woede en gaf haar ex-man de totale schuld voor haar situatie. Van haar dochters eiste ze dat zij deden wat zij zelf nooit gedaan had. Ze probeerde tevergeefs via hen te leven.

'Hogedruk'-blokkade

De 'hogedruk'-blokkade onderdrukt gevoelens en bevat een heleboel woede (zie figuur B). Deze energieblokkade veroorzaakt in het betrokken gebied een toename van lichaamsvet of spierweefsel. Als de blokkade chronisch wordt kunnen er ziekten uit voortkomen, zoals een ontsteking van het bekken. Vaak is de persoon die zo'n blokkade heeft zich wel bewust van de woede die er zit, maar voelt zich klem zitten. De boosheid kan er niet uit.

Barbara Ann Brennan beschrijft een vrouw uit haar praktijk die een 'hogedruk'-blokkade ontwikkelde. Toen ze klein was, had haar vader haar vernederd met betrekking tot haar seksualiteit. Zo had ze de belemmerende overtuiging gekregen dat het hebben van seksuele gevoelens altijd vernedering met zich mee bracht. Met als resultaat dat ze haar seksuele gevoelens blokkeerde, vasthield in haar bekken en jarenlang kampte met infecties in dat gebied.

De 'maliënkolder'

De 'maliënkolder' is een effectieve blokkade die iemand helpt gevoelens te vermijden, met name angst (zie figuur C). Degene met zo'n energieblokkade verplaatst de blokkade in de aura als de situatie daar aanleiding toe geeft! Hetgeen het lastiger maakt om de blokkade therapeutisch aan te pakken. Dit type blokkade lijdt minder snel tot ziekte maar houdt je wel af van je authentieke kern.

Licht op de aura
beschrijft een vrouw met een 'maliënkolder'. Ogenschijnlijk heeft deze vrouw alles mee. Ze heeft succes, een 'perfect' huwelijk en modelkinderen. Toch voelt ze vaag dat er iets ontbreekt. Ze kan diepe gevoelens maar heel kort verdragen. Ze onttrekt zich eraan met behulp van deze energieblokkade. Ten slotte creëert ze in haar leven onbewust een crisis. Denk aan een echtscheiding, een ongeluk of ziekte. Dat dwingt haar om diepere gevoelens te kunnen ervaren.

Nieuwsgierig geworden naar de andere energieblokkades in de aura? En de mogelijkheden van healing? Bestel dan direct in onze webshop Licht op de aura.

Beoordeel dit artikel

(23 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht