Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Groene sapjes

Groenten zitten boordevol vitaminen en mineralen. De meeste mensen hebben echter grote moeite om dagelijks voldoende groenten binnen te krijgen. Terwijl het lichaam ernaar snakt. Dan zijn groene sapjes en smoothies een uitkomst. Het kookboek Groene sapjes bevat talloze recepten voor gezonde drankjes van groente en fruit. Een recensie door Saskia Bogaart.

Met een groen sapje of smoothie krijg je veel groente binnen op een eenvoudige manier. Je moet heel wat sla wegwerken om dezelfde hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen te krijgen! Ik drink ze sinds een paar maanden (als onderdeel van het paleodieet). Maar blijf hangen op steeds dezelfde combinaties met spinazie, avocado en snijbiet. Daarom was ik erg blij met een recensie-exemplaar van Groene sapjes!

Sap of smoothie

Een sapje maak je met een slowjuicer. Zo ben ik zelf trotse bezitter van een Versapers die ik dagelijks gebruik. Je gooit groenten en fruit erin en de machine maakt er een zeer gezond sapje van. De vezels nuttig je niet. Voor een smoothie gebruik je een blender die fruit en groenten vermaalt. Je smoothie bevat dus wel vezels en is daardoor wat dikker.

Groente en fruit

Als je begint met groene sapjes en smoothies is het slim om meer fruit dan groente te kiezen. Naarmate je eraan went, draai je de verhoudingen meer en meer om. De meeste recepten in Groene sapjes bestaan uit 60% groente en 40% fruit. Een prima verhouding!

Supergroenten

Broccoli in een smoothie? Toegegeven het is in eerste instantie een gek idee. Maar wie eenmaal aan het experimenteren slaat met de recepten uit Groene sapjes wil al snel niks anders meer, weet ik uit ervaring. Het boekje bevat een mooi overzicht van allerlei supergroenten. Je ziet direct welke voedingsstoffen een groente bevat. Dat motiveert nog meer.

Resultaten

Groene sapjes versterken onder andere je immuunsysteem, zuiveren je bloed en zijn ontstekingsremmend. Bij elk sapje vermeldt Fern Green (what’s in a name) de heilzame effecten. Variatie is het toverwoord bij groene sapjes en smoothies. Groene sapjes staat daarvoor garant. De recepten zijn zo veelzijdig. Hier kan iedereen mee uit de voeten. Het boekje is bovendien scherp geprijsd (€ 12,50) – veel scherper dan soortgelijke boeken die ik voorbij heb zien komen.

Verbeter je gezondheid en bestel Groene sapjes in onze webshop.

Dit artikel verscheen eerder als blog op spiritualiteit.blog.nl.

Beoordeel dit artikel

(4 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht