Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Helderheid in chaos

Een crisis of depressie, hoe verwarrend ook, kan leiden tot nieuwe inzichten en helderheid. Bij veel van zijn patiƫnten met een depressie viel het psychiater Russell Razzaque op dat zij een zeer heldere kijk hadden op de dingen om hen heen. Zij beleefden in hun (zware) depressie alles intenser en voelden beter dan anderen hoe de wereld in elkaar stak. Hij schreef er Helderheid in chaos over.

Razzaque kwam na onderzoek tot de conclusie dat een depressie een deur naar spiritueel ontwaken kan zijn. Razzaque beschrijft in Helderheid in chaos zowel zijn eigen praktijkervaringen op dit gebied als de oude tradities en hedendaagse wetenschappelijke onderzoeken die zijn theorie ondersteunen. Ook laat hij zien dat iedereen, met of zonder depressie, baat zou kunnen hebben bij deze kennis, omdat grote en kleine crises kunnen leiden tot verlichting.

Russell Razzaque is psychiater. Hij werkte in een kliniek voor acute psychiatrie in Oost-Londen en schrijft columns voor Psychology Today, The Independent, The Guardian en USA Today.

Dit boek verschijnt in maart 2015. Download nu alvast de gratis voorpublicatie van Helderheid in chaos.

Beoordeel dit artikel

(6 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht