Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Het innerlijke stemmetje dat elke vrouw heeft

Vrouwen kunnen extreem kritisch zijn. En niet alleen op anderen, maar vooral op zichzelf. Een innerlijk stemmetje dat nooit tevreden is. Hoe succesvol je ook bent, hoe veel je ook sport, hoe gezond je ook eet, het is nooit goed genoeg.

Lief zijn voor jezelf

Voor anderen zorgen kun je heel goed. Maar lief zijn voor jezelf? Het innerlijke stemmetje is eigenlijk een innerlijk kreng. Ze is ontstaan op de momenten in je leven die niet fijn waren. Iemand deed je pijn, je relatie werd abrupt beëindigd of je voelde je onveilig. Iemand had kritiek op iets waar jij juist heel veel moeite voor had gedaan en enthousiast over was. En daar ontstond ze: jouw innerlijke kreng. Ze wilde je in de toekomst behoeden voor dit soort ervaringen, maar zo ontstond een grote (en vaak hinderlijke) criticus.  

Bescherming en verandering

Dit innerlijke stemmetje is dus eigenlijk ontstaan om je te beschermen. Ze wil je helpen en ervoor zorgen dat je geaccepteerd wordt. Alleen is ze daar een beetje in doorgeslagen. Daarom moet je haar terugfluiten. Ze moet omgevormd worden tot een positieve stem. In het boek Nooit goed genoeg leer je in 7 stappen hoe je dit doet.

Het innerlijke kreng aanpakken

Hoe pak je dit aan? Zorg eerst dat je ontdekt welk type stem jij in je hebt. Sommige innerlijke stemmetjes zijn namelijk best lief… In Nooit goed genoeg lees je welke typen er zijn, wat de drijfveren van de verschillende innerlijke stemmen zijn en hoe je haar een positiever geluid kunt geven. Zodat ze in plaats van een kritisch gemeen stemmetje, een wijze raadgeefster wordt!

 

Beoordeel dit artikel

(6 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht