Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Ik wil rust: alles om tot jezelf te komen

Het lijkt wel alsof iedereen het tegenwoordig druk heeft. Er is feitelijk nergens meer tijd voor. Alles moet makkelijker, sneller en effectiever. Maar juist daardoor groeit de behoefte aan rust en ‘stilte in het hoofd’. Ik wil rust is een origineel vormgegeven en handzaam boekje voor slechts €9,95. Een leuk cadeautje voor een ander of jezelf!

Het moderne leven

Denk je eens in wanneer je voor het laatst rustig op de bank zat, alleen met je eigen gedachten? En wanneer voelde je je daar gelukkig bij? Wanneer had je voor het laatst het gevoel dat je echt helemaal niets hoefde? Het moderne leven is een druk bestaan. De scheidslijnen tussen werk en ontspanning vervagen. Ook al zou je dat graag anders willen. Gebruik de aanwijzingen in Ik wil rust om ruimte te maken voor jezelf en om pauzes te creëren in de hectiek van alledag.

Doorbreek de tredmolen van zorgen

Je lichaam en geest kunnen door alle drukte terecht zijn gekomen in de tredmolen van het leven en in de zorgencyclus. Het is de moeite waard hier aandacht aan te schenken. Neem de tijd en begrijp wat er in je lichaam en geest gebeurt door zoveel druk vanuit de maatschappij. Meer in het moment leven resulteert in meer rust. Want wanneer je in een langdurig patroon van stress zit, wen je al snel aan het constante niveau van stresshormonen. Het begint ‘normaal’ te voelen om in een constante stress te functioneren. In Ik wil rust krijg je praktische tips om deze constante stress om te zetten en rust te creëren.

‘Leef meer in het moment en je zult ervoor beloond worden.’ – Harriet Griffey

Het sturen van je emoties en stemmingen

Ga na hoe je je voelt. Soms kun je een vaag onrustig of ontevreden gevoel hebben, zonder een specifieke aanleiding. Met behulp van de stemmingskaart in Ik wil rust kun je eenvoudig zien waar je stemming vandaan komt. Met de kaart kun je vervolgens stappen ondernemen om met je stemming om te gaan. Het sturen van onze stemming en het in evenwicht brengen van ons leven door regelmatig ruimte te maken voor rust is niet alleen goed voor onszelf, maar ook voor onze relaties thuis en op werk.

Tips voor rust

Ik wil rust geeft een breed aanbod aan tips voor rust. Zo zijn mediteren en mindfulness goed voor je gemoedstoestand. Maar het is ook belangrijk om bijvoorbeeld op je eten te letten.  Een van de handigste tips is misschien wel dat je door minder te doen, meer kunt bereiken. Hoe? Dat lees je in Ik wil rust!

Nieuwsgierig? Bekijk dan hier het inkijkexemplaar van Ik wil rust!

Over de auteur

Harriet Griffey is journalist, schrijfster en auteur van boeken en artikelen over gezondheid. Zij schreef behalve Ik wil rust in deze serie ook Ik wil slapen. Harriet is opgeleid als verpleegster en gediplomeerd jeugdwelzijnswerker bij Youth at Risk. 

Beoordeel dit artikel

(18 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht