Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Ingezonden vraag: onvoorwaardelijke liefde

Channeling kan een hoop helderheid bieden wanneer je even vast lijkt te zitten. Of wanneer je met vraagstukken zit waar je zelf maar niet uitkomt. We vroegen jullie je meest prangende vragen op te sturen. Deze heeft Jeshua, via een channeling met Pamela Kribbe, geprobeerd te beantwoorden. In dit artikel de zevende vraag.

7) Beste redactieleden, mijn vraag aan Pamela Kribbe is:

Op welke manier kan onvoorwaardelijke liefde voor een ander persoon samengaan met gezonde grenzen trekken voor jezelf (zelfliefde). Bijvoorbeeld het wel of niet verbreken van contact met een familielid die respectloos gedrag vertoont.

JESHUA: Onvoorwaardelijke liefde gaat heel goed samen met het stellen van grenzen. Onvoorwaardelijke liefde is niet grenzeloos en houdt balans tussen geven en ontvangen. Als de ander je respectloos behandelt, dan is het niet alleen liefdevol naar jezelf om afstand van de ander te nemen, het is zelfs liefdevol naar de ander, ook al ervaart deze persoon dat niet zo! Het is ook liefdevol naar de ander omdat je hiermee aangeeft dat je diens negatieve gedrag niet accepteert. De ander wordt op zichzelf teruggeworpen en dat dwingt hem of haar zich te bezinnen op zichzelf. Onvoorwaardelijke liefde is helder en krachtig.

Juist als je liefde voor iemand voorwaardelijk is, word je verleid tot het verliezen van je grenzen. Als je voorwaardelijk lief hebt is de achterliggende gedachte vaak: ik hou van jou als jij mij steunt, bevestigt of bewondert. Achter die liefde zit een afhankelijkheid. Ben je als mens erg op zoek naar bevestiging en erkenning, dan zal dit in je relaties al gauw betekenen dat je bang bent de ander te verliezen, en dat je daarom je eigen grenzen opgeeft en je teveel gaat plooien naar de ander z'n verwachtingen. Onvoorwaardelijke liefde doet dit niet. Zeker met betrekking tot familierelaties kan onvoorwaardelijke liefde juist betekenen dat je afstand neemt en je losmaakt van ingesleten negatieve patronen die zijn gebaseerd op angst of behoefte aan macht. (Zie de channeling "Het loslaten van je geboortefamilie" op www.pamela-kribbe.nl , Serie 2 De Helingreeks).

Beoordeel dit artikel

(2 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht