Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Interview: de emotionele kant van rommel

Stel jij het opruimen van de keuken altijd tot het laatste moment uit? Of heb je een uitpuilende kledingkast? Hermance Hora Siccama weet daar wel raad mee. Zij is namelijk professioneel organizer. Dit betekent eigenlijk dus dat ze jou kan helpen met het opruimen, organiseren en structureren van je leven. 

We kennen allemaal wel iemand die altijd te laat is, die altijd zijn portemonnee kwijt is en wiens kamer een ‘georganiseerde chaos’ is. Waarom bewaren die mensen altijd alles, wat voor een ander waardeloze bonnetjes, bakjes, briefjes of spullen lijken?
 
Stephanie Bennet Vogt schrijft in Mindful opruimen over de emotionele kant van rommel. Het geeft inzicht in een kant van rotzooi en chaos die veel mensen over het hoofd zien. Want hoe komt het toch dat je al die bonnetjes, papiertjes en kaartjes wilt bewaren? 
 
Hermance Hora Siccama is professioneel organizer. Zij ziet rommel dus als iets heel materieels: ruim het op en doe het weg! Daarom vonden wij het heel interessant wat zij van de aanpak van Stephanie Bennet-Vogt zou vinden. Wij interviewden haar over het boek Mindful opruimen:
 
Wie moet dit boek lezen?
“Als professioneel organizer, lees ik veel boeken over opruimen, organiseren en structureren. Het was  voor mij heel leuk om weer een keer een boek te lezen over de emotionele kant van rommel. Want hoe ga je daarmee om, wat kun je verwachten en wat voor soorten rommel heb je eigenlijk in je leven? Als je dat soort rommeltjes hebt en eigenlijk niet weet waarom, is dit boek wat voor jou. Op dat soort vragen geeft Stefanie Bennet Vogt, de auteur van het boek Mindful opruimen, namelijk een antwoord. 
 
Wat onderscheidt dit boek van andere boeken over opruimen?
Ze geeft veel voorbeelden zodat je praktisch aan de slag kan. Daarnaast vond ik het origineel dat ze mantra’s en meditaties met je deelt. Ze probeert je praktische adviezen te geven over hoe je om kunt gaan met emotionele rommel. 

Raad je dit boek aan?
Mindful opruimen is een boek dat je niet in één keer uitleest, maar een boek dat je in fases leest en bewaart. Je pakt het er elke keer weer bij als je ergens advies over nodig hebt. Het geeft een mooie kijk op emotionele rommel, waar veel mensen baat bij zouden hebben. Het boek inspireert om letterlijk en figuurlijk minder rommel te bewaren. Daardoor kun je echt luchtiger en plezieriger door het leven gaan!”
 

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Je koopt het boek hier. Als je nóg sneller aan de slag wilt, kun je deze opruimoefening van 1 minuut doen! En als je echt wel wat hulp kunt gebruiken, schakel je Hermace natuurlijk in!

 

Beoordeel dit artikel

(6 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht