Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Interview met Nina Pierson

Nina Pierson is noprichter van SLA, hoofdredacteur van het online magazine Bedrock en moeder. Een druk leven, waarbij Nina bewuster met haar tijd om moet gaan. Hoe maakt ze belangrijke keuzes, behaalt ze haar doelen en zorgt ze dat ze ook nog een beetje aan zichzelf toekomt?

Je bent de oprichter van SLA, meerdere restaurants in Amsterdam, waar je o.a. heerlijke, gezonde salades, en sapjes kunt kopen. Vanuit welk gevoel is dit ooit ontstaan?

"Het is ontstaan uit eigen behoefte. We kwamen terug van een lange reis door Myanmar en waren geïnspireerd geraakt door het boek de Voedselzandloper om gezond te eten. Met onze drukke banen hadden we weinig tijd en inspiratie om zelf te koken. We zochten een alternatief voor de broodjescultuur hier in Nederland. En afgezien van salades in restaurants kon je dat bijna nergens nog krijgen. We wilden het daarom zelf creëren. Een plek waar het niet uitmaakt wat je kiest omdat het sowieso lekker en gezond zou zijn."

Je bent daarbij hoofdredacteur van Bedrock magazine, een online lifestyle magazine. Hoe combineer je deze ongetwijfeld drukke werkzaamheden met het moederschap?

"Ik probeer mijn dagen duidelijk in tijdvlakken in te delen. Ik werk 4 dagen de week bij Bedrock waarbij ik soms wat eerder naar huis ga om met Ella te zijn. Zodra zij om 19:00 in bed ligt haal ik nog in wat ik aan einde van de dag heb gemist. Verder ben ik op maandag altijd met haar en dan laat ik mijn mails links liggen. Dat betekent wel dat het dinsdag extra druk is. Maar moet beter leren om de krenten uit de pap te pikken. Waar ik vroeger bijna alles kon doen dat op me af kwam, moet ik nu echt kiezen wat ik wil doen omdat het gewoon niet meer lukt om het allemaal te doen. Dat is wel even wennen."

Laat jij veel beslissingen door je gevoel bepalen? Of heb je een uitgestippelde strategie? Hoe maak je uiteindelijk de doorslaggevende keuze?

"Ik ben echt een gevoelsmens. Ik kan me ook niet voorstellen dat je werk doet waar je niet voor de volle 100% in je dagelijkse leven ook voor staat. Maar ik besef me ook goed dat ik bevoorrecht ben dat het zomaar kan. Ik heb wel mensen om me heen die meer vanuit strategie denken en ik merk hoe fijn ik dat ook vind. Hoe groter we worden met SLA en Bedrock, hoe belangrijker het is om een strategie te hebben. Ik denk dat dat een fijne basis is. Die strategie moet opgebouwd zijn uit droge kennis, maar ook uit je eigen gevoel. Vanuit dat fundament kun je weer makkelijker keuzes maken vanuit je gevoel, want dan heb je altijd iets om op terug te vallen."

Heb je een lijstje met goede voornemens/doelen die je wilt behalen en hoe maak je die concreet?

"Oeh ik denk toch wel dat de nummer 1 is om mijn leven simpeler te maken. Minder  telefoon, meer rust, meer tijd. Vanuit die rust kan ik de dingen die ik doe met nog meer overtuiging doen. En dat leidt voor mij weer tot meer geluk. Ik ben nu al goed op weg door de handige app 'Moment' die bijhoudt hoeveel ik op m'n telefoon zit en mij waarschuwingen geeft wanneer dit te veel is. Ook probeer ik niet vanuit m'n mail te werken maar vanuit een to do. Sinds kort werk ik met een coach die mij ook advies geeft hoe ik mijn agenda beter kan inrichten. Zo zeg ik vaker nee zonder een hele uitleg erbij en dat voelt bevrijdend. Ik spreek ook maar op 3 dagen in de week met mensen af (afgezien natuurlijk van m'n werk afspraken). En met de app Calm probeer ik ook regelmatig te mediteren."
 

Heb jij mislukkingen uit je verleden en hoe kijk je daar tegenaan?

"Ik vind mislukkingen inderdaad een groot en definitief woord. Het zijn 'learnings' waar je weer veel van kan leren (cliché) maar ik denk dat het met name belangrijk is om een mindset te cultiveren dat vanuit vertrouwen in opgebouwd. Dat ook de 'mislukkingen' of beter gezegd 'uitdagingen' er zijn om je tot een bepaald doel te leiden. Maar goed, dat gezegd hebbende, heb ik ook wel voor uitdagingen gestaan. Zo heb ik met mijn vorige bedrijf 2 keer een verliesgevend festival georganiseerd, wat ons tegelijk wel op de kaart heeft gezet als organisatie. Met Bedrock heb ik voor veel geld allerlei video's geproduceerd zonder vooropgezet plan die dus ook de plank hebben misgeslagen."

Op welke successen kijk je het liefst terug? En waar ben je nu heel tevreden mee?

"Ik probeer sinds kort elke avond op te schrijven waarvoor ik dankbaar ben. En dat is op dit moment ontzettend veel in mijn leven. Mijn gezonde dochtertje dat zo'n blij en tevreden mensje is. Mijn lieve man die altijd klaar staat voor deze springende stuiterbal. Maar ook Wayne Parker Kent, de uitgever waar Bedrock bij zit die enorm veel vertrouwen in mij hebben en het mogelijk maken dat Bedrock bestaat. Ik ben dankbaar voor alle mensen die elke dag weer naar SLA komen en ervan genieten zodat wij weer kunnen groeien om nog meer mensen te inspireren. Waar ik bijvoorbeeld ook dankbaar voor ben de laatste tijd is dat ik aan mijn vegan challenge ben begonnen en dus een levensstijl heb waarin ik respect heb voor andere levende wezens."

Wat is volgens jou de beste manier om je goed te voelen?

"Dat is voor iedereen zo verschillend! Maar wat voor mij werkt is continu het gevoel van vertrouwen op te roepen. Dat gevoel kun je oproepen door de stilte op te zoeken, te mediteren of iets te doen waar je even helemaal in op kunt gaan. Dat je precies goed bent zoals je bent. En dat je ook gaat komen waar je wilt zijn zolang je maar vertrouwen erin hebt. Een goede vriend van mij zei laatst: je moet het leven zien alsof je in een auto zit. Daarbij kan je heel krampachtig het stuur vasthouden of in de cruise modus gaan en ook gewoon zien wat er allemaal op je afkomt. Die manier van tegen het leven aankijken is volgens mij een goed startpunt om je goed te voelen. Dan ben je niet zo afhankelijk van de buitenwereld maar begint het allemaal bij jezelf."
 
 
Wil je ook met meer aandacht leven? Minder op je telefoon en afgeleid worden?

Beoordeel dit artikel

(1 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht