Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Invloed van het onderbewustzijn

Weinig mensen weten hoe groot de invloed van hun onderbewustzijn is. In het boek De kracht in jezelf laat Joseph Murphy zien hoe je onderbewustzijn je gedrag stuurt. Hij geeft op die manier inzicht in de complexe werking van je eigen geest. 

Grip op je bewustzijn

Eerst een korte uitleg. Murphy deelt de geest op in 2 niveaus: het bewuste of rationele niveau en het onbewuste irrationele niveau. Denken doe je met je bewuste geest. Je denkgewoonten drukken een stempel op je onderbewustzijn, dat scheppend actief is volgens de aard van je bewust gedachten. Al je gevoelens zijn dus als het ware in je onderbewustzijn te vinden. Het is het scheppende deel van je geest. Als je goede positieve gedachten hebt, komen daar goede dingen uit. Als je slechte negatieve gedachten hebt, vloeit daar kwaad uit voort.

Als je weet hoe je geest functioneert, ontleen je daaraan een zeker vertrouwen. Onthoud dat je onderbewustzijn aan de verwerkelijking van een denkbeeld begint te werken, zodra het dit denkbeeld heeft geaccepteerd. Het activeert alle geestelijke en spirituele wetten waarmee het in harmonie samenwerkt. Gebruik je dit op een constructieve manier, dan zal je onderbewustzijn je leiden en vrijheid en innerlijke rust schenken.

Onthoud altijd dat je fantasie je krachtigste vermogen is. Maak je voorstellingen van alles wat mooi is en goed. Je bent zoals je jezelf voorstelt.

Je bent zoals je jezelf voorstelt

Gedachtekracht en slaap

Je onderbewustzijn beschikt over onbegrensde vermogens. Het inspireert en leidt je en onthult je de namen, feiten en gebeurtenissen uit de opslagplaats van het geheugen. Het brengt je hartslag op gang, regelt je bloedsomloop en bestuurt het spijsverterings- en stofwisselingsproces. Het slaapt en rust nooit. Het is voortdurend aan het werk. Je kunt dit ontdekken door vlak voor het slapengaan eenvoudig tegen je onderbewustzijn te zeggen dat je wilt dat een bepaald iets gebeurt. Je zult tot de ontdekking komen dat de krachten in je innerlijk worden vrijgemaakt en de gewenste resultaten teweegbrengen.

Je bewustzijn wordt zwaar belast door de moeilijkheden en beslommeringen van overdag. Daarom is het zo nodig dat we ons van tijd tot tijd losmaken van alle indrukken die onze zintuigen vanuit de realiteit bestormen. Dit kunnen we bereiken door in stilte in contact te treden met de oneindige wijsheid  van ons onderbewustzijn. Op die manier overwinnen we moeilijkheden en dagelijkse problemen. Deze periodieke retraite heet slaap. En die slaap is van essentieel belang voor geestelijke rust en lichamelijke gezondheid. Tijdens de slaap word je in spiritueel opzicht opnieuw ‘opgeladen’.

Geluk binnen handbereik

Wanneer je beseft dat je onderbewustzijn je problemen kan oplossen, zul je oprecht blijvend geluk in je leven ondervinden. Je moet er alleen wel bewust voor kiezen. Begin daar vandaag nog mee. Zodra je ’s morgens je ogen opendoet, zeg je tegen jezelf: ‘Vandaag en elke dag wordt mijn leven geleid door de goddelijke wil. Vandaag werkt alles samen in mijn belang.’ Begin elke dag op deze manier. Je kiest dan bewust voor geluk en zult geluk en blijdschap uitstralen.

De kracht in jezelf

Dr. Joseph Murphy laat in De kracht in jezelf zien hoe je onderbewustzijn je gedrag stuurt.  De kracht in jezelf gaat uit van positief denken en bewijst dat iedereen in staat is om een gelukkig leven te leiden.

Belangrijke thema’s die behandeld worden zijn: gezondheid, rijkdom, carrière en genezing van verslavingen.  Vol praktische en inspirerende tips en herkenbare verhalen.

Wil je meer over de invloed van je onderbewustzijn lezen? Koop het boek hier!

Bron: De kracht in jezelf

Beoordeel dit artikel

(89 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht