Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Kahlil Gibran over het leven

Kahlil Gibran was schrijver, dichter, kunstenaar en spiritueel leraar. Zijn prachtige woorden sierden briefkaarten, huwelijksuitnodigingen, posters en motivatieboeken. Vooral dankzij fragmenten uit zijn beroemde boek De Profeet kennen veel mensen hem als een visionaire stem voor troost, liefde en innerlijke rust. Een boekje over het leven werpt een frisse blik op Gibrans woorden en wijsheid. Laat je erdoor inspireren. 
 

Onwetendheid

 
Ik ken de absolute waarheid niet
Maar ik dien mijn onwetendheid nederig
en daarin liggen mijn eer en mijn beloning
 
Al vroeg werd de kunstzinnigheid van de Libanees-Amerikaanse schrijver Kahlil Gibran (1883-1931) opgemerkt in de artistieke milieus van Boston en New York. Zijn eerste kunstwerken, gebruikt in boekomslagen, maakte hij al op vijftienjarige leeftijd. In datzelfde jaar stuurde zijn moeder hem vanuit Amerika terug naar Libanon om meer over zijn oorspronkelijke cultuur te leren, waar hij vier jaar lang bleef voor hij terugkwam naar Amerika. Zijn belangrijkste werk is De Profeet (1923) dat bestaat uit 26 poëtische verhalen en wordt ook wel gezien als een van de grootste bestsellers van de twintigste eeuw.
  
Het leven van de ziel
Slapend of wakend,
dromend of in het dagelijks leven, 
het hogere zelf leeft altijd door ons 
en voert ons verder in de optocht van de liefde

 

Een frisse blik

 
Een boekje over het leven werpt een frisse blik op Gibrans teksten en centraal staan de belangrijkste invloeden op zijn leven: de cultuur van het Midden-Oosten, natuur, mystiek en spiritualiteit. In dit boekje vind je Gibrans woorden over ‘het leven’. Voor iemand uit het Midden-Oosten heeft het woord leven een heel specifieke betekenis: levensenergie en vitaliteit. Hoe geef je uitdrukking aan het leven, aan je levensenergie en vitaliteit?
 
Leven, ofwel chayy in het Arabisch, is verbonden met het woord voor adem (in de Semitische taalgroep). Een levensadem die overal in de natuur en het heelal te vinden is. Dit boekje inspireert je voor maximale levensenergie, levensadem en vitaliteit: het leven voluit leven. Samengesteld door Dr. Neil Douglas-Klotz, een bekende schrijver over de spiritualiteit uit het Midden-Oosten die in Schotland woont. 
 
In dit prachtig vormgegeven boekje ontdek je wat het betekent om te leven via meer dan honderd fabels, verhalen en gedichten. Kahlil leert ons luisteren naar de natuur en geeft je troostende en bemoedigende woorden en verhalen over liefde, eenheid en tolerantie. 
 

Leven met Paradoxen

In de tegenstellingen en paradoxen van het leven,
ontdekken we de samenhang in al het leven
een samenhang die weerkaatst wordt 
in de ziele-ervaring van eenheid
 
 

Beoordeel dit artikel

(2 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht