Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Kerstwens van Pamela Kribbe

Een bijzondere kerstwens van Jeshua. Over een nieuw begin, je innerlijke licht en jouw eigen nieuwe begin. Pamela Kribbe channelt JESHUA:

Zie Kerstmis als het feest van het nieuwe begin. In de heidense traditie werd met dit feest de winterzonnewende gemarkeerd: de terugkeer van het zonlicht na de donkerste dag. In de christelijke traditie wordt de geboorte van de Christusenergie op aarde gevierd: de geboorte van een nieuw bewustzijn dat mensen opent voor hun eigen licht.

Het licht van de zon is een heel natuurlijk symbool voor je eigen innerlijke licht. Het is een licht dat van nature wil stralen, wil verwarmen en schijnen in het donker. Toch houden jullie je eigen licht vaak tegen, uit angst om groot, opvallend of ánders te zijn. Als je Kerstmis viert dit jaar, denk eens aan dit innerlijke licht, de zon in je hart. Dit is wie je bent. Dit is wat je meeneemt als je het aardse leven verlaat. Dit licht is wat de aarde nodig heeft van jou.

Jouw licht is origineel, het is inspirerend en het verwarmt andere mensen

Jouw licht is origineel, het is inspirerend en het verwarmt andere mensen. Je voelt je eigen licht het sterkst door te doen wat je vreugde geeft en ten diepste vervult. Als je doet wat je echt vervult, laat je oordelen van de buitenwereld los. Wat je doet, komt echt van binnenuit. Het móet eruit. Als je het binnenhoudt, beschadig je jezelf. Dit uit zich dan in voortdurende emoties van onrust, frustratie of verdriet.

Stel je voor dat in het midden van jouw hart een vlam brandt. Laat die vlam in je gedachten steeds groter worden, net zo lang totdat jij in je geheel opgenomen bent door die vlam. Voel het licht en de warmte van de vlam. Vraag jezelf nu af hoe jij een nieuw begin kan maken. Wat kun je concreet doen om iets meer van jouw licht uit te stralen in deze wereld? Laat het symbolisch aan je verschijnen, in de vorm van een voorwerp, een bloem of een gestalte die het nieuwe voorstelt.

Vraag jezelf af hoe jij een nieuw begin kan maken. 

Vier het kerstfeest als een feest dat over jou gaat. Dat is voor mij de ware betekenis van kerst. Het gaat om jouw licht, jouw nieuwe begin. Vrolijk kerstfeest!

Beoordeel dit artikel

(18 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht