Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Kruiden die je immuunsysyteem versterken

Met ayurveda krijg je op een natuurlijk wijze meer energie en een hogere weerstand. Iedere plant heeft zijn eigen bijzondere kenmerken en eigenschappen. Deepak Chopra laat je zien met welke kruiden je je immuunsyteem een boost geeft!

Natuurlijke verdedigingsmechanismen

Planten hebben een zelfde soort verdedigingsmechanisme als dieren. Ze moeten namelijk op allerlei gevaren uit hun omgeving kunnen reageren. Deze verdedigingsmechanismen kunnen wij weer gebruiken om ons immuunsysyteem te versterken.

Ojas: de subtiele immuunsubstantie

De 'ojas' is de subtiele immuunsubstantie. Wanneer de ojas in overvloed aanwezig is, functioneren de cellen en weefsels optimaal. Een tekort aan ojas, maakt ons kwetsbaar. Hoewel er weinig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de werking van de meeste Ayurvedische kruiden, is er een steeds grotere interesse in het testen van de mogelijke effecten ervan. 

Echinacea & geelwortel

Het populairste immuunversterkende kruid in het Westen is echinacea (rode zonnehoed). Het versterkt ons immuunsysteem bij verkoudheid, maar ook bij moeilijk genezende wonden. Echinacea wordt vaak gecombineerd met de Canadese geelwortel (goldenseal). Het Chinese kruid astragalus (hokjespeul) wordt gebruikt om infecties te remmen.

Amrit 

In de Ayurveda is amrit een immuunversterkend kruid. Het is nog weinig bekend en betekent in het Sanskrit 'onsterfelijkheid'. Van dit kruid is bewezen dat het bij dieren de celafweer stimuleert. Ook stimuleert dit kruid het vermogen om antilichamen te produceren. 

Deepak Chopra

Deepak Chopra laat in het Ayurvedisch kruidenboek zien hoe we op natuurlijke wijze een hogere weerstand en meer energie kunnen krijgen. Het boek geeft een beschrijving van de veertig meest gebruikte kruiden uit de Ayurvedische keuken. Van ieder kruid zijn de botanische kenmerken opgenomen.

Wil je meer lezen? Je bestelt het boek hier!

*Bron tekst: aangepast fragment uit Ayurvedisch kruidenboek van Deepak Chopra

Beoordeel dit artikel

(12 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht