Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Lekker lezen in de zomer

Met deze zomerse temperaturen is het een goed idee om zo min mogelijk drukke activiteiten te ondernemen, dus zoek een plekje op in de zon (of juist in de schaduw!) om te ontspannen... In de tuin, op je balkon of in het park, als je maar rustig kunt zitten of liggen en kunt genieten van een goed boek. Bijvoorbeeld een boek uit deze fijne zomerse selectie:


1.Hokule'a - Lideweij Bosman 

Hókúle'a"Op onze reis door het leven hebben we allemaal een kompas nodig. Voor de auteur is dat de oude Hawaiiaanse levenswijsheid die zij in dit boek heeft verwerkt aan de hand van haar eigen ontwikkelingsproces. Dit proces brengt haar langs vier verschillende eilanden. Hierdoor laat ze de lezer kennismaken met Hawaiiaanse begrippen en wijsheden, die zouden kunnen helpen om weer bij jezelf te komen en je ware aard weer te leren volgen. Haar eigen verhaal wordt aangevuld met uitleg van Hawaiiaanse termen, reflectievragen, oefeningen en riten voor de lezer."


2. Gelukkig zijn moet je durven - Rosalinda Weel (audiobook)

Gelukkig zijn moet je durven(Probeer eens een luisterboek!) Coach Rosalinda Weel geeft in Gelukkig zijn moet je durven praktische en inspirerende oefeningen voor het verwerven van innerlijk geluk. Als meditatie- en yogadocente heeft ze veel mensen geholpen om uit het dal te klimmen, in hun kracht te komen staan en belangrijke keuzes te maken om gelukkig te zijn. Ze schreef dit boek om de lezer te helpen hetzelfde te doen. Het ware gelukkig zijn, is te vinden door te luisteren naar de diepere verlangens die leven in het hart - en door het leven in eigen hand te nemen.

3. Retreat Yourself - Willemien van Egmond

Retreat yourselfLaat je inspireren door de voorbeelden van Willemien van Egmond om je eigen retreat thuis te organiseren. Vol gezonde recepten, meditatieoefeningen en yoga-houdingen.
Vind rust in je hoofd, durf je dromen te verwezenlijken, je lichaam te ontspannen, gezond te eten en je huis op een prettige manier in te richten. 

4. PICKNICK - Suzy Ashford

PicknickKies eens voor een luxe picknick, Franse stijl. De lekkerste recepten en tips voor een uitgebreide picknick in het park. In Picknick staan heel veel makkelijke recepten die je inspiratie geven voor een heerlijk picknickuitje. De recepten zijn ingedeeld in de categorieën snacks, gerechten om te delen, salades, zoet en drankjes.

5. Shinrin-Yoku - Natascha Boudewijn 

Het kleine shinrin-yoku boekDe Shinrin Yoku Academy wil zoveel mogelijk mensen in contact brengen met de kracht van het bos. Omdat ze geloven dat de natuur ons heelt en ons thuisbrengt bij wie wij werkelijk zijn. Schrijfster en natuurcoach Natascha Boudewijn is ervan overtuigd dat alle levende wezens op Aarde – en dus ook de Aarde zelf – hier baat bij hebben.Want pas als wij ons weer herinneren dat wij zélf deel uitmaken van de natuur, zullen we alles wat hier leeft ook met meer respect tegemoet treden. Nog even geduld, haar boek het kleine Shinrin-yoku boek verschijnt in september! Maar intussen kun je op de website van Natascha Boudewijn al heel veel lezen over de helende kracht van de natuur en je inschrijven voor een workshop of opleiding. 

 
 
Fijne dagen in de zon!
 
 
 

Beoordeel dit artikel

(3 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht