Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Loslaten

Vrijdag 29 september

De zesde dag van de cursus alweer en bijna weekend! Hoe gaat het met je vandaag?

Lees vandaag over hoe je met meer rust en zorg voor jezelf, met positieve discipline, méér focus en kwaliteit kunt brengen in je werk.  Maar eigenlijk geldt dat natuurlijk voor alles in je leven. Probeer dat wat energie slurpt los te laten, en richt je volle aandacht op datgene wat echt belangrijk voor je is.

Ochtendmeditatie kan je helpen om je aandacht te richten en om die focus de hele dag vast te houden en je niet te laten afleiden door nutteloze zaken.

Vandaag is het vrijdag. Je kunt waarschijnlijk uitkijken naar een lekker weekend dat voor je ligt. Heb je morgen een kruis in je agenda gezet? We hebben een dagje me-time voor je gepland! Maak dit heerlijke drankje bij thuiskomst en geniet van een heerlijke vrijdagavond!

Oefening: Vijf stappen om een probleem los te laten

1. Omarmen

Omarm je probleem, onderzoek het met nieuwsgierigheid. Vragen om meer inzicht te krijgen in een pijnlijke situatie is hetzelfde als vragen hoe je die kunt loslaten.

2. Dankbaarheid

Wees dankbaar voor je probleem: schrijf in een paar zinnen wat er goed is aan dit probleem en waarom je denkt dat juist jij dit op je pad vindt. Als je die dankbaarheid echt kan voelen, ben je nu klaar met dit stappenplan.

3. Zoek iemand op

Zoek iemand op die met hetzelfde worstelt en onderzoek of je iets voor hem of haar kan doen of betekenen.

4. Bekijk het anders

Verander je perspectief: dit probleem is geen crisis, het is een keerpunt. Bedenk hoe dit keerpunt een verandering in jouw leven teweeg brengt. Een verandering die je al heel lang wenste. Als je dit echt kan voelen, dan ben je nu klaar met dit stappenplan.

 
5. Laat het los

Geen enkel avontuur loopt van begin tot einde van een leien dakje. Beschouw je probleem als het noodzakelijke ‘zout in de pap’ om van jouw leven een heldenepos te maken. Bedenk hoe jij je van dit probleem los maakt door het niet langer vast te grijpen.

 
Onder meer uit:
 

Beoordeel dit artikel

(6 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht