Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Meditatie: ga een blokje om

Heb je een vrije dag of heb je een half uurtje lunchpauze? Gebruik deze vrijheid eens om een fijne meditatie in de buitenlucht te doen. We brengen een groot deel van ons leven binnen door – op ons werk, in de auto, in winkelcentra. Ga vandaag een lekker stukje wandelen. 

Even naar buiten gaan en je gedachten verzetten, werkt mediterend. Als je tijdens de wandeling merkt dat je nog steeds aan werk, boodschappen of andere (stressvolle) taken denkt, probeer dan onderstaande. Op die manier schakel je je drukke gedachten even uit. Als het niet lukt, is het ook niet erg! Het gaat om de intentie. En dan ga je morgen gewoon lekker weer een blokje om.

  • Hoe zit het met je lichaam? Ben je moe, heb je ergens pijn, ben je lekker uitgerust of heb je honger? Besteed aandacht aan wat er zich in je lichaam afspeelt.
     
  • Kijk naar je omgeving. Is de lucht blauw of is het bewolkt? Waait het of is het windstil? Zijn er vogels te bekennen? Zijn er tuinen die je aandacht trekken? Staan er bloemen te bloeien die je nooit eerder hebt gezien? Komen er lekkere geuren op je af? wat vind je echt leuk en wat minder leuk aan de omgeving waar je woont? Glimlach tegen een toevallige voorbijganger.
     
  • Let op de dingen die je ziet, de geluiden die je hoort en ervaar de samenhang en samenzang van alles om je heen. Besteed aandacht aan details. Zie je dingen die je nooit eerder zijn opgevallen?

Nog meer meditaties? Bestel dan 100 meditaties om de dag mee te beginnen.

Beoordeel dit artikel

(3 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht