Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Mindfulness oefening: kleuren

Bij kleuren en kleurplaten denk je misschien snel aan vroeger of aan iets voor kinderen. Maar wist je dat tekenen juist voor volwassenen ook heel geschikt kan zijn? Kleuren kan namelijk gezien worden als een vorm van meditatie of ontspanning.

We hebben het tegenwoordig steeds drukker. En we kunnen onze aandacht steeds minder lang focussen. Door te kleuren, al is het maar een kwartiertje, zorg je ervoor dat je eventjes aan helemaal niets anders denkt. Daarom werkt dit als een vorm van mindfulness. Door de focus op de kleurplaat, zorg je ervoor dat je hersenen (en gedachten) even op pauze worden gezet. ​

​Kleurplaten voor volwassenen

Veel volwassenen zijn niet meer bezig met creativiteit. Door de drukte van alledag vergeten we soms dat het ook heel leuk kan zijn om je op een creatieve manier te uiten. Dit kan op allerlei manieren, maar dus ook door het inkleuren van een kleurplaat. Heb je er al helemaal zin in gekregen? We hebben hier een prachtige selectie gemaakt uit de kleurboeken van Sietske Ridders. Zij maakte de drie stadskleurboeken van HaarlemLeiden en Den Haag

Oefening mindfulness kleuren

Zet een kopje thee, pak je kleurpotloden en zet misschien een rustig muziekje op. Download daarna hier als PDF en kleur:

Kies jouw favoriete stad en kleur je weer helemaal zen!

​Klaar met kleuren en benieuwd naar andere originele vormen van meditatie? Lees dan dit artikel over 5 mythes rond meditatie en ontdek hoe makkelijk mediteren kan zijn.

Beoordeel dit artikel

(3 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht