Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Ochtendmeditatie in 5 minuten

Het is het beste om aan het begin van de dag 5 minuten voor jezelf te nemen.

Mensen zijn gewoontedieren – we denken, voelen en doen steeds maar weer hetzelfde. We zoeken afleiding en tijdverdrijf en willen altijd iets anders en beters. We zijn maar al te vaak de kluts kwijt. Maar eigenlijk hebben we datgene waarnaar we op zoek zijn al in ons. Een meditatie aan het begin van de dag, die telkens maar 5 minuten in beslag hoeft te nemen, helpt je de dingen waarnaar je op zoek bent, te vinden. Afhankelijk van de meditatie kan deze je helpen speelser, onderzoekender en nieuwsgieriger in het leven te staan. Meditatie is een manier om iets anders te ontdekken – in jezelf en in het leven. Tijdens deze ochtenmeditatie zal je je volledig op jezelf richten.

Kijk naar jezelf met nieuwe ogen

We hebben zoveel kritiek op onszelf en we veroordelen onszelf zo vaak, dat we onszelf zelden meer zien zoals we werkelijk zijn. Deze meditatie vraagt je jezelf op een volkomen nieuwe manier te benaderen. Kijk intens, aandachtig, vriendelijk en dankbaar naar jezelf, zonder een oordeel te vellen.

1 Adem een minuut lang bewust in en uit

2 Stel je doel. Bijvoorbeeld: ‘Ik wens dat deze meditatie – waarbij ik echt naar mezelf kijk – me wijsheid schenkt en ervoor zorgt dat ik mezelf accepteer.’

3 Adem nog een paar keer met gesloten ogen bewust in en uit.

4 Doe dan je ogen open en kijk naar jezelf in de spiegel. Kijk zonder te oordelen of er met jezelf over in discussie te aan. Accepteer jezelf lichamelijk volkomen. Sta erbij stil hoeveel je aan je lichaam te danken hebt.

5 Kijk nu dieper. Kijk invoelend en zonder er een oordeel over te vellen naar je gevoelsleven – je angsten, je hoopvolle verwachtingen, je dromen.

6 Kijk nog eens. Erken dankbaar dat je een bron van inspiratie, verwondering, schoonheid of verrassing in je hebt. Ook jij bent een uiting van het grote mysterie.

7 Adem nog een of twee keer bewust diep in en uit en kom dan langzaam weer in beweging.

Deze meditatie komt uit het boek 100 meditaties om de dag mee te beginnen van Jeffrey Brantley en Wendy Millstine.

Beoordeel dit artikel

(9 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht