Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Oefening brief aan jezelf

Ieder individu volgt een uniek levenspad of droomleven. Ook jij. Je hebt unieke eigenschappen en verlangens en die zorgen ervoor dat je je eigen weg inslaat. Deze verlangens maken dat jij je tot bepaalde mensen of zaken aangetrokken voelt. En ze zorgen er ook voor dat jij nu bent waar je bent in je leven.

Als je naar de stem van je hart luistert, ben je rechtstreeks op weg naar je bestemming. Maar misschien heb je je laten (af)leiden door ontmoetingen en ervaringen. Misschien ben je op een zijpad terechtgekomen en voel je dat je eigenlijk een andere route zou willen nemen, maar weet je nog niet precies hoe je dat moet doen.

De oefening

Voor deze oefening heb je een dagboek nodig. Je kunt ook een ander boekje of schriftje gebruiken. Begin op een lege bladzijde in je dagboek. Op deze bladzijde start je een brief aan jezelf. Je begint deze ook met ‘Lieve ...’, en je noteert de datum van vandaag, maar dan één jaar later. Je stuurt namelijk een brief aan jezelf alsof het een jaar later is. Je vertelt jezelf wat er in je leven is gebeurd op de volgende gebieden:

• gezondheid
• relaties: vriendschappelijk, in je gezin en in de liefde
• werk
• maatschappelijk
• spiritueel
• materieel
• emotioneel
• enzovoorts

Je zult over het een misschien meer uitweiden dan over het ander, dat ligt eraan wat je op dit moment meer bezighoudt. Maar het is heel interessant om op te schrijven wat je allemaal in het komende jaar hoopt te voelen en te beleven.

Je eindigt deze brief met een liefdevolle groet aan jezelf. Dan ben je nu klaar voor het volgende hoofdstuk op je gedroomde levenspad!


Deze oefening komt uit Gelukkig zijn moet je durven van Rosalinda Weel.

Beoordeel dit artikel

(1 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht