Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Oefening: de steencirkel

Edelstenen en mineralen hebben een genezende werking. Je kunt ze op verschillende manieren toepassen. Voor wie  iets anders wilt proberen dan steenoplegging of edelsteenelixers kan deze oefening interessant zijn.

Steencirkel
Het doorbrengen van tijd binnen een steencirkel zal een merkbaar effect op je hebben, aangezien stenen straling uitzenden. ‘Steencirkel’ is een ruim begrip. De hier bedoelde steencirkels zijn eenvoudig stenen of kristallen die in een cirkel zijn gelegd. Terwijl bij het opleggen van stenen op het lichaam het hele organisme wordt aangesproken, werkt het verblijven binnen een cirkel op de meest subtiele niveaus en zul je de uitwerking ervan het eerst merken aan spirituele, emotionele en mentale veranderingen.

Radius
Je kunt gaan zitten of liggen in een steencirkel. Het is in elk geval belangrijk om de juiste radius te vinden. Mocht je gevoelens van benauwdheid of claustrofobie ervaren, dan zul je de cirkel groter moeten maken. Als je je afgeleid of niet op je gemak voelt op een of andere manier, dan is de cirkel misschien te groot. Je zult een optimaal gevoel van welzijn ervaren in een cirkel met de juiste radius.

Als je de behandeling met de steencirkel vaak herhaalt zul je merken dat je ‘persoonlijke’ radius per keer verschilt, afhankelijk van je situatie of stemming. Na verloop van tijd zul je de cirkel beter gaan aanvoelen, zodat je in staat bent de cirkel van tevoren goed neer te leggen.

In de steencirkel
Blijf net zolang in de cirkel zitten of staan als nodig is om je duidelijk beter te voelen of totdat je een sterke impuls voelt om de cirkel te verlaten. Geef gehoor aan deze impuls, of die zich nu voordoet na tien minuten of na drie uren. Je kunt de steencirkel laten liggen om er op een later tijdstip weer gebruik van te maken.

Ervaringen hebben uitgewezen dat het het beste is om de steencirkel te gebruiken als je goed bent uitgerust, vooral als je gaat liggen in de cirkel, anders zou je wel eens door alle mooie ervaringen heen kunnen slapen.

Persoonlijke helende stenen
Stel dat je je vier persoonlijke helende stenen hebt uitgekozen, dan kun je deze vier stenen in een cirkel leggen. Leg dan, gezien vanuit het midden van de cirkel, je zielssteen in het zuiden, je lichaamssteen in het westen, je verstandssteen in het noorden en je geestessteen in het oosten.

Ga nu in de cirkel zitten met je gezicht naar het zuiden, ga dan na tien tot vijftien minuten zitten met je gezicht naar het westen, vervolgens naar het noorden en ten slotte naar het oosten. Op deze manier zul je de betekenis van de ziel, het lichaam, het verstand en de geest heel diepgaand kunnen voelen en zul je ook heel duidelijk de werking van de stenen voelen op deze gebieden.

In je dagelijks leven kun je de cirkel gebruiken als een soort vakantie-eiland. Het werkt al ontspannend en regenererend als je slechts enkele minuten met je hoofd naar het noorden ligt of met je gezicht naar het noorden toe zit.

Wil je meer lezen over de genezende kracht van edelstenen? Lees dan het Geneeskrachtige stenen van Michael Gienger.
 

Beoordeel dit artikel

(3 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht