Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Oefening de wet van het dharma

Een van de zeven spirituele wetten van succes is de wet van het dharma. Dharma is een woord in het Sanskriet dat ‘doel in het leven’ betekent.

Vervul je verlangens

Volgens deze wet heb je een uniek talent en een unieke manier om dat te uiten. Er is iets wat je beter kunt dan wie ook ter wereld, en aan elk uniek talent en elke unieke uiting van dat talent is een unieke behoefte. Als deze behoefte gekoppeld wordt aan de creatieve uiting van je talent, is dat de vonk die overvloed creëert. Je talenten gebruiken om behoeften te vervullen, creëert onbegrensde rijkdom en weelde.

Goede voornemens

Als je de wet van het dharma ten volle wilt benutten, moet je jezelf een paar dingen voornemen.

  • Het eerste voornemen is: ik ga op zoek naar mijn hogere Ik, dat voorbij mijn ego ligt, met behulp van spirituele middelen.
  • Het tweede voornemen is: ik ga mijn unieke talenten ontdekken en als ik die heb gevonden, ga ik een prettige tijd tegemoet, want ik zal me vanzelf prettig voelen als ik in een tijdloos bewustzijn raak. Dan ben ik in een staat van gelukzaligheid.
  • Het derde voornemen is: ik ga mezelf de vraag stellen hoe ik de mensheid het beste kan dienen. Ik ga die vraag beantwoorden en het antwoord in praktijk brengen. Ik ga mijn unieke talenten gebruiken om de behoeften van mijn medemensen te vervullen. Ik zal die behoeften combineren met mijn wens anderen te helpen en van dienst te zijn.

De oefening

Ga er rustig voor zitten en schrijf de antwoorden op deze twee vragen op: als geld geen rol speelde en je alle tijd en geld van de wereld had, wat zou je dan doen? Als je dan nog steeds zou doen wat je nu doet, ben je in dharma, want dan heb je een passie voor wat je doet – je brengt je unieke talenten tot uiting. Vraag jezelf daarna: hoe kan ik de mensheid het beste dienen? Beantwoord die vraag en breng het antwoord in praktijk.

Deze oefening komt uit De zeven spirituele wetten van succes van Deepak Chopra.

Beoordeel dit artikel

(3 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht