Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Oefening: doorbreek je dagelijkse rituelen

Sommige dagelijkse rituelen kunnen heel fijn zijn. Maar bepaalde gewoontes zijn er zo in geslopen, dat je er niet eens meer echt van bewust bent. Zo sluipen de vaste kopjes koffie er bij iedereen makkelijk in. Of altijd een dropje na het avondeten. Dat al die cafeïne en suiker helemaal niet zo goed voor je is, merk je pas als je zo’n ‘slechte’ gewoonte doorbreekt.

In Retreat yourself vraagt Willemien van Egmond je de uitdaging aan te gaan: probeer eens een weekend geen koffie te drinken of geen suiker te eten. Hoe reageert je lichaam hier op? Krijg je hoofdpijn of lijkt het onmogelijk om van de droppot af te blijven? 

Probeer open naar de signalen van je lichaam te kijken en ze te erkennen. Als je er veel last van krijgt, merk je pas wat voor impact al die kopjes koffie eigenlijk op je lichaam hebben. Hoe heftiger de reactie, hoe duidelijker het signaal dat je er normaal gesproken misschien te veel van neemt. Besef dat dit je gemoedstoestand ongemerkt beïnvloedt en dat je je beter zult voelen wanneer je mindert.

Voel wat het met je doet en probeer het in je dagelijkse rituelen aan te passen. 


Dit is een aangepast fragment uit Retreat yourself

In Retreat yourself geeft Willemien van Egmond praktische tips om rust in je hoofd te krijgen, je dromen te verwezenlijken, je lichaam te ontspannen, gezond te eten en je huis op een prettige manier in te richten. 

Beeld: Remko Kraaijeveld

Beoordeel dit artikel

(3 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht