Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Oefening: liefdevolle gedachten

 Als je zit te piekeren, dan is er zo een half uur voorbij. Het kost meestal geen enkele moeite om je een half uur met problemen bezig te houden. Maar hoe vaak ben je een half uur aan het denken aan vreugdevolle of liefdevolle momenten in je leven? 

Daar waar een half uur piekeren kort is, lijkt een half uur liefdevolle gedachten opeens heel lang. Maar als dat wat je aandacht geeft groeit, waarom geven we dan niet veel meer aandacht aan vreugde en liefde?
 
Denk eens aan iemand die je dierbaar is of aan iets waarvan je blij werd vandaag. Dit hoeft niet iets groots te zijn. Het kan ook het zingende vogeltje zijn, de glimlach van een kind of de zonnestralen op je huid.
 
Wees je bewust van het gevoel dat het je geeft als je aan die persoon of situatie denkt. Voel hoe dat gevoel in je lichaam resoneert. 
 
Stel je nu voor dat als je inademt je dat liefdevolle of vreugdevolle gevoel helemaal de ruimte geeft en met de uitademing erin ontspant. Adem zo een paar minuten met dit gevoel. Geniet ervan en laat het je voeden.
 
Je kunt deze oefening regelmatig tussendoor doen. Het is ook een mooie manier om de dag af te sluiten.
 

Beoordeel dit artikel

(7 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht