Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Oefening: ontspanning

Maandag 26 september

De tweede dag van de 8-daagse cursus staat in het teken van meditatie. Heb je het al eens gedaan? Dan weet je misschien hoe moeilijk het is om mediteren onderdeel te laten zijn van je dagelijkse routine. Heel vaak lukt het niet om de tijd te nemen voor een meditatie, want er moet nog zoveel meer. Maar door meditatie kom je bij die diepe rust in jezelf, waardoor je beter presteert, betere keuzes maakt en lekkerder in je vel zit.

Bekijk hier de video van davidji, waarin hij uitlegt dat mediteren niet meer dan 16 seconden hoeft te duren. Ook als je nog niet eerder hebt gemediteerd, is dit een mooie kennismaking. 

Maak 's middags een lekker en gezond drankje op basis van water en fruit.

Je sluit de dag vanavond af met een korte yoga-oefening die ervoor zorgt dat je de rust vindt om heerlijk te kunnen slapen.

Maar, begin deze mooie maandag met de volgende oefening:

Ons lichaam is een reservoir voor spanningen. We kunnen wekenlang spanning in ons lichaam opslaan zonder dat we er erg in hebben. Hoofdpijn, rugpijn en andere lichamelijke klachten zijn een teken dat de emmer overloopt en dat het lichaam schreeuwt om aandacht. Zie dat je gespannen bent en laat die spanning los. Doe dat met behulp van deze ontspanningsmeditatie.

  1. Ga liggen en kijk gedurende vijf minuten waar in je lichaam zich spanning heeft opgehoopt.
  2. Begin bij je hoofd, ga dan langs je nek, je rug, je armen en je benen naar beneden en voel waar je spanning hebt opgeslagen.
  3. Heb je dat eenmaal vastgesteld, stel je dan voor dat je een vrij ronddrijvende wolk bent. Hoog in de lucht ben je onbereikbaar voor negatieve gedachten en spanningen. Je drijft daar volkomen vrij en gelukkig rond en zo ontspannen zich al je spieren en verdwijnen al je pijnen.

Houd dit beeld vast, zodat je de week kalm en rustig tegemoet kunt treden, wat er ook gebeurt.

 

Beoordeel dit artikel

(6 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht