Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Peter A. Levine

Peter A. Levine promoveerde in de medische biofysica aan de universiteit van Californië in Berkely en is ook opgeleid in de psychologie. Hij heeft veertig jaar ervaring in het werkveld rondom stress en trauma. Begin 1970 onderzocht Peter Levine hoe stress inwerkt op het menselijk zenuwstelsel en lichaam in vergelijking met dat van dieren. Hoewel dieren in het wild regelmatig levensbedreigende situaties doormaken, raken zij door die situaties niet getraumatiseerd. Met zijn bevindingen ontwikkelde hij vanaf 1972 de Somatic Experiencing-methode (SE).

In 2010 ontving Peter Levine een prijs voor zijn levenswerk op het gebied van lichaamsgerichte psychotherapie (body psychotherapy) van vakgenoten. In hetzelfde jaar ontving hij het Reis Davis-eredoctoraat in kinderpsychiatrie voor zijn innovatieve bijdrage aan therapie voor kinderen en volwassenen.

Zijn belangrijkste boek, De tijger ontwaakt, over traumabehandeling met lichaamsgerichte therapie, publiceerde Peter Levine in 1997, inmiddels is het in 24 talen vertaald en zijn er wereldwijd meer dan 250.000 exemplaren van verkocht.

Boeken van Peter A. Levine:

Stem van je lichaam

De tijger ontwaakt

Het weerbare kind (in samenwerking met Maggie Kline)

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht

Tags

Dit vind je misschien ook leuk