Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

- Meditatie en mindfulness -
 • Ben je ook zo toe aan een pauze?

  Danielle Marchant schreef het boek Pauze en zij inspireert ons om op tijd pauzes te nemen. Geen tijd voor een pauze? Lees hier alles over de kracht van micropauzes!

  Lees verder

 • 16 seconden meditatie

  Met de 16 seconden meditatie van davidji ontdek je hoe eenvoudig mediteren is. Gebruikt door o.a. Dutch Special Forces, Navy Seals, US Marines en zakenmensen.

  Lees verder

 • 2017: het jaar zonder stress

  Ben jij van plan het komend jaar anders aan te pakken? Meer tijd voor jezelf maken, minder te stressen? Maak van 2017 het jaar zonder stress!

  Lees verder

 • 5 lessen van Jon Kabat-Zinn

  In 100 lessen in mindfulness leert Jon Kabat-Zinn je alles over mindfulness. Wat zo leuk is aan dit boek, is dat je de lessen niet één voor één hoeft te ‘leren’. Je kunt ze gebruiken of lezen wanneer jij wilt en wanneer het jou uitkomt.

  Lees verder

 • Aandacht schenken

  Je dromen kunnen uitkomen als je aandacht geeft aan wat je wil bereiken

  Lees verder

 • Bewust opruimen in één minuut

  Opruimen is verplaatsen, ruim je huis bewust op! Een oefening van één minuut.

  Lees verder

 • davidji in Amsterdam

  Have you always dreamed of meeting davidji – renowned for his 16 second meditation – in person? This is your chance! davidji will be visiting The Netherlands (Amsterdam) end of May 2016. Will you join him during his workshops and for a guided meditation?

  Lees verder

 • davidji in Nederland

  Het was je natuurlijk niet ontgaan dat davidji op het Happinez Festival aanwezig is. Maar er zijn meer momenten waarop je deze bijzondere meditatie leraar kunt ontmoeten en tegelijk zijn allernieuwste boek Zonder stress kunt laten signeren!

  Lees verder

 • davidji over meditatie

  davidji is een van de meest inspirerende meditatieleraren van deze tijd. Een interview met de auteur van Geheimen van meditatie.

  Lees verder

 • Energetische impact van de voorjaarsschoonmaak

  De zon schijnt, de vogels fluiten, de bomen ontluiken. Hoog tijd voor de voorjaarsschoonmaak? Wij vinden van wel, want de energetische impact van opruimen is groot. Een nieuw seizoen, een nieuw begin. Opruimen is loslaten: maak ruimte voor iets nieuws in je leven.

  Lees verder

 • Gastblog: mindful bewegen in de stad

  Als je in een drukke stad woont, zijn er altijd mensen en geluiden om je heen. Hoe kan je ervoor zorgen dat je ondanks die al prikkels toch ontspant? Door te genieten van de drukte. Zonder drukte bestaat er namelijk geen rust.

  Lees verder

 • Gelukkig zijn voor een ander

  Maakt het feit dat een ander iets goeds overkomt je ooit jaloers of afgunstig of geeft het je het gevoel dat jij minder waard bent? Met behulp van deze meditatie kun je in elke situatie gevoelens van onzekerheid en afgescheidenheid omzetten in gevoelens van vreugde en verbondenheid.

  Lees verder

 • Handboek meditatief ontspannen compleet herzien

  Gezond leven met mindfulness is de ompleet herziene editie van Jon Kabat-Zinns klassieker over mindfulness: Handboek meditatief ontspannen. Wat is er aangepast?

  Lees verder

 • Hoe de natuur mijn leven verandert

  Shinrin-Yoku, ofwel bosbaden, wordt in Japan al sinds de jaren 80 gedaan. Langzamerhand ontdekt Nederland ook dat een bezoek aan het bos en je onderdompelen in de natuur, heel heilzaam kan zijn. Natascha Boudewijn is Shinrin-Yoku gids en neemt je mee de natuur in.

  Lees verder

 • Hoe ontstaat stress?

  Mensen die op een kantoor werken, worden elke 3 minuten gestoord door een mededeling. Het gevoel van kalmte en rust wordt op die manier constant verstoord. Terwijl het juist zo belangrijk is om je bewust te zijn van wat er in je lichaam gebeurt.

  Lees verder

 • Interview met Lideweij Bosman

  Lideweij Bosman had zware jaren achter de rug waardoor ze besloot een tijd naar Hawaï te gaan om daar weer tot zichzelf te komen. Door jaren van zorg voor haar vriend die uiteindelijk overleed aan kanker en het verlies van haar vader was ze de verbinding met zichzelf kwijtgeraakt. De Hawaïaanse natuur en bijzondere filosofie van de bewoners brachten haar weer terug bij haar gevoel en kracht.

  Lees verder

 • Interview met Marlise Karlin

  Marlise Karlin, auteur van het boek Stilte, 'Luister naar de stilte in jezelf' heeft een nieuwe vorm van meditatie ontwikkeld.

  Lees verder

 • Interview: Nicolette deed mee aan een 'Icemantraining'

  Nicolette dompelde zich een weekend letterlijk onder in (ijskoud) water en deed mee aan een Icemantraining. Ze leerde hoe je je eigen lichaam kunt trainen en de kou kunt weerstaan. Maar het was meer dan alleen kou weerstaan.

  Lees verder

 • Invloed van het onderbewustzijn

  Weinig mensen weten hoe groot de invloed van hun onderbewustzijn is. In het boek De kracht in jezelf laat Joseph Murphy zien hoe je onderbewustzijn je gedrag stuurt. Hij geeft op die manier inzicht in de complexe werking van je eigen geest.

  Lees verder

 • Kom in je creative flow

  Met deze eenvoudige dagelijkse creatieve oefeningen kom je weer in je creative flow. Ben je meer in het 'hier en nu' en geniet je bewuster van de schoonheid om je heen.

  Lees verder

 • Loslaten

  Laat in 5 stappen je probleem los

  Lees verder

 • Luister naar de stilte

  Rust en stilte ervaren? Luister naar Marlise Karlin.

  Lees verder

 • Meditatie: ga een blokje om

  Heb je een vrije dag of heb je een half uurtje lunchpauze? Gebruik deze vrijheid eens om een fijne meditatie in de buitenlucht te doen. We brengen een groot deel van ons leven binnen door – op ons werk, in de auto, in winkelcentra. Ga vandaag even een stukje wandelen.

  Lees verder

 • Meditatie voor beginners

  Starten met meditatie? Wij vertellen je graag over meditatie voor beginners. Tips en trucs om jouw beoefening van meditatie tot een succes te maken.

  Lees verder

 • Meditatie voor vrouwen

  De oude meditatietechnieken zijn niet gemaakt voor het lichaam en de geest van vrouwen. Daarom speciaal aandacht voor meditatie voor vrouwen!

  Lees verder

 • Mediteren met Rosalinda Weel en davidji

  Rosalinda Weel en davidji vertellen over hun persoonlijke ontwikkelingen, meditatietechnieken en verhalen in de Hay House Radioshow. Luister en mediteer mee!

  Lees verder

 • Mindful leven: de beste boeken

  Bewust leven is mindfulness. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je dat je mindful in het leven staat? Met deze boeken wordt het veel makkelijker.

  Lees verder

 • Mindful leven: word geen stressjunkie

  Langdurige stress? Pas op voor fysieke en mentale schade! Keer het tij met deze handige tips. Start vandaag nog met mindful leven.

  Lees verder

 • Mindfulness oefening: kleuren

  Ga kleuren als vorm van meditatie of mindfulness. In deze oefening een prachtige kleurplaat uit de kleurboeken van Haarlem, Leiden en Den Haag.

  Lees verder

 • Oefening: ademen

  Normaal gesproken merk je niet hoe je ademt. Als je gespannen bent, verandert dit. Door je bewust te zijn van je ademhaling, kun je die sturen. Van spanning, naar ontspanning. Deze oefening leert je hoe.

  Lees verder

 • Oefening: de kracht van intentie

  Volgens davidji is het de intentie die we hebben ten aanzien van objecten en ervaringen die de betekenis van deze dingen in ons leven bepaalt. Maar dat zijn alleen de intenties die wij aan een bepaalde situatie geven. Kijk eens hoeveel overtuigingen en affiniteiten in je leven zouden veranderen als slechts een paar dingen die je afwijst, veracht, vreest en onderdrukt plotseling op je ‘like’-lijstje zouden staan.

  Lees verder

 • Oefening: luisteren naar je gevoel

  Je lichaam geeft je de hele dag door signalen wat wel of niet goed voor je is. Je kunt leren om die signalen te herkennen en te leren verstaan.

  Lees verder

 • Oefening: meditatie om tot rust te komen

  Soms lijkt slapen onmogelijk. Je weet dat het moet en je lichaam hunkert ernaar. Maar je bent zo onrustig dat het echt niet lukt. Met deze meditatietechniek uit het boek Heel je hart van Lodro Rinzler kom je tot rust. Slaap lekker!

  Lees verder

 • Oefening: ontspanning

  Ons lichaam is een reservoir voor spanningen. Zie dat je gespannen bent en laat die spanning los. Doe dat met behulp van deze ontspanningsmeditatie.

  Lees verder

 • Ruim op: papierstapels temmen

  Werk die eeuwige stapels kranten, papieren en tijdschriften weg met Stephanie Bennet-Vogt volgens de Marie Kondo wijze.

  Lees verder

 • Rust: even tot jezelf komen

  In de hectiek van alledag is het belangrijk om soms even stil te staan. Lees hier alles over in Ik wil rust.

  Lees verder

 • Start met stickeren

  Van kleurboeken voor volwassenen kijkt niemand nog op. Die trend was moeilijk over het hoofd te zien. Maar sinds kort kun je je ook uitleven op stickerboeken voor volwassenen. Wat??? Ja, stickeren is het nieuwe kleuren. Herinner je die kleur-op-nummer-kits nog van vroeger? Zoiets maar dan met stickertjes en mooie afbeeldingen en geometrische patronen. Zo kun je lekker bezig zijn en de dagelijkse to-do-lijstjes en andere musts even laten voor wat ze zijn en de tijd nemen voor jezelf.

  Lees verder

 • Stilte

  Donderdag 28 september: de rust, de ontspanning en het geluk waar we allemaal zo naar op zoek zijn, die zit uiteindelijk in jezelf, zo lezen we in de boeken die hierover geschreven zijn. Maar hoe kun je dat gevoel nou vinden en vervolgens vasthouden?

  Lees verder

 • Stilte meditatie

  Stilte meditatie: perfecte manier om rust te creëren. Stilte van Marlise Karlin wijst je de weg. Met gratis toegang tot geluidsbestanden. Recensie.

  Lees verder

 • Test: welk opruimtype ben jij?

  Als je weet wat jouw eigen organisatiestijl is, kan dit je helpen om een harmonieuze leef- en werkomgeving te scheppen. Het leert je beter te begrijpen hoe jouw organisatiestijl met die van anderen botst en wat je daar aan kunt doen. Deze korte test laat zien wat jouw organisatiestijl is.

  Lees verder

 • Top 5 bloemen in huis

  Bloemen kunnen op een magische manier elke ruimte opfleuren. Een etentje zonder bloemen is bijvoorbeeld niet compleet. Bij de grote gebeurtenissen in het leven geven we bloemen als troost, als teken van medeleven, als dank of als teken van liefde of vreugde.

  Lees verder

 • Top 5 boeken om tot rust te komen

  Eerder gaven we je al 5 boekentips voor rust. Nu hebben we nog een keer zo'n handig lijstje gemaakt. Voor een ontspannen zomer!

  Lees verder

 • Top 5 boekentips voor rust

  Maak je hoofd leeg en ontspan met deze top vijf boekentips voor rust!

  Lees verder

 • Top 5 mindfulness lessen

  Negatieve gedachten zijn ziekmakend. Met deze vijf lessen in mindfulness van Jon Kabat-Zinn ga je ze te lijf.

  Lees verder

 • Top 5 mythes rond meditatie

  Wanneer je net begonnen bent met mediteren, kan het zijn dat je tegen bepaalde mythes aanloopt rond meditatie. Als je deze mythes kunt accepteren als wat ze zijn – mythes – zal je ervaren dat je het mediteren afgaat.

  Lees verder

 • Top 5 stress verminderen

  Verveling is goed voor je humeur en af en toe je telefoon een dagje uit werkt rustgevend. Maar hoe zorg je er nou voor dat je echt minder stress hebt? Met deze 5 tips ben je al een heel eind op weg.

  Lees verder

 • Top 5 tips dagelijks mediteren

  Dagelijks mediteren is gezond. Maar daar zit voor veel mensen de angel verborgen. Hoe doe je dat, elke dag? Vijf praktische tips om dagelijks te mediteren!

  Lees verder

 • Top 5 verruimen van je bewustzijn

  Vooral als je onder tijdsdruk zit of met andere stress te kampen hebt, is het handig zo nu en dan je bewustzijn te verruimen.

  Lees verder

 • Top 5 Yoga-oefeningen

  Top 5 yoga-oefeningen uit het boek Yoga 15 minuten per dag van yogalerares Ulrica Norberg.

  Lees verder

 • Unplug: meditatie zonder poeha

  Uit onderzoeken is gebleken dat meditatie het geheime wondermiddel is waar je gezonder en gelukkiger van wordt en waardoor er veel meer uit je handen komt. Maar hoe doe je dat nu precies, mediteren?

  Lees verder

 • Video: 16 seconden meditatie

  Bekijk hier een beproefde methode door davidji om stress te verminderen en beter met spanning(en) om te kunnen gaan. De 16 seconde meditatie komt uit zijn boek Zonder Stress.

  Lees verder

 • Voorproefje: Leven in overvloed

  Maakt geld gelukkig? Of is er meer dan geld dat voor het gevoel van weelde en rijkdom zorgt? In Leven in overvloed legt Deepak Chopra aan je uit hoe je besef van rijkdom krijgt. Hier alvast een tipje van de sluier.

  Lees verder

 • Waarom dromen we?

  Iedereen droomt. Of je je dat nou kan herinneren of niet. Maar waarom hebben we die dromen en hebben ze nut?

  Lees verder

 • Wat als mediteren niet lukt?

  Je weet dat mediteren goed voor je zou zijn. Je hebt een stressvolle baan, je bent snel afgeleid of je bent vaak zenuwachtig. Maar wat als het nou echt niet lukt?

  Lees verder

 • Wat is meditatie en wat heb ik eraan?

  Wat heb je eigenlijk aan dagelijks mediteren en hoe moet het precies? Lees hier gratis een hoofdstuk uit De geheimen van meditatie en krijg een antwoord op deze vragen.

  Lees verder

 • Wat werkt het beste tegen stress?

  Je hebt al van alles geprobeerd en toch blijf je er last van houden. Stress is een gevoel wat je kan overvallen. Hoewel het je ook op een positieve manier kan helpen, zoals bij een deadline, voelt het vaker als iets vervelends. Het is een gevoel dat je liever niet ervaart. En wat werkt nou eigenlijk het beste tegen stress?

  Lees verder

 • Winactie: workout en nieuwste boek davidji

  Maak nu kans op een gesigneerd exemplaar van 'Zonder stress' het nieuwste boek van davidji én gratis kaartje voor een actieve workout met deze bekende meditatieleraar.

  Lees verder

 • Winnen: Ik wil rust & Ik wil slapen

  Ben jij toe aan rust of kan je wel een middagdutje gebruiken? Doe dan mee aan deze prijsvraag en win de boeken van Harriet Griffey!

  Lees verder

 • Workshop davidji en Rosalinda Weel

  Op 8 april is davidji weer in Nederland en hij geeft - samen met Rosalinda Weel - een workshop over De geheimen van meditatie en liefde die we samen met happinez organiseren.

  Lees verder

 • Workshop: vind je innerlijke geluk

  Vind de sleutel naar geluk! Auteur Rosalinda Weel helpt je hierbij tijdens de workshop Yogafest Wisdom x Hoxton hotel op 18 februari 2016.

  Lees verder

 • Yoga & Ontspanning

  Zaterdag 30 september: vandaag is van jou! Helemaal van jou. We hebben een prachtig dagschema voor je, boordevol me-time. Sla wat over, vul wat aan, kijk hoe je je voelt, laat je vooral niet opjagen. Geniet.

  Lees verder

 • Zoeken naar rust

  Is jouw to-do lijst ook eindeloos? Heb je een enorme behoefte aan rust? Stop met zoeken buiten jezelf. Keer naar binnen!

  Lees verder

 • Zonder stress

  Belangrijkste reden waarom je last hebt van stress? Omdat je niet het juiste gereedschap hebt om ermee om te gaan. Download gratis een fragment uit Zonder stress!

  Lees verder

 • Zonder stress op vakantie

  Of je nou op een verre wereldreis gaat, naar Zuid-Frankrijk of lekker wat dagen in Nederland eropuit gaat: zorg dat je ontspannen aan je reis begint. 4 tips om er zeker van te zijn dat jouw vakantie helemaal uitgerust begint én eindigt.

  Lees verder

 • Zweedse Fika: een bewuste pauze

  Fika is een bewuste pauze halverwege de ochtend of middag met wat drinken en lekkers om zo met elkaar te verbinden. Het liefst met die allerlekkerste Zweedse zoete kaneelbroodjes bullar.

  Lees verder