Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Quinoasalade met avocado & makreel

In Easy Peasy staan recepten voor ouders van de allerkleinsten. Deze makkelijke quinoasalade is vooral voor aanstaande moeders perfect. Dit recept lever namelijk de perfecte combi van juiste vetten. En daar word je niet dik van. Tijdens je zwangerschap (en ook daarna) heb je vetten zelf hard nodig. Dus lekker veel avocado en makreel en dan mag ook nog eens de olie rijkelijk vloeien. Geniet!

Ingrediënten voor de salade

(voor 1 persoon)

50 gram (rode) quinoa

1,5 zachte avocado

2 stukjes gestoomde verse makreel

1 granaatappel

¼ bakje tuinkers

1 grote hand koriander

1 eetlepel omega-olie

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

snufje gemalen Himalayazout

beetje citroenpeper

Zo maak je de salade

Zet een pan water op voor de quinoa, schil en ontpit de avocado en snijd deze in blokjes, was de koriander en haal een handvolblaadjes van de steeltjes.

Bereid de quinoa volgens de verpakking: om te checken of de gaar is, kijk je naar de graankorrels. Hebben ze nog een klein wit puntje in het midden? Dan moeten ze nog even. Spoel de quinoa af met  koud water en laat goed uitlekken.

Voeg de avocado, makreel, tuinkers, koriander en alle andere ingrediënten voor de dressing (olie, citroen, zout & peper) in een kom en meng dit met de quinoa.

Snijd de granaatappel in de breedte doormidden, houd 1 helft (met de pitjes omlaag) boven de salade en sla met een pollepel op de granaatappel, zo vallen de pitjes precies op hun plek.

Bewaar de overige helft voor een lekkere toevoeging aan je ontbijt. (Natuurlijk kun je ook de voorverpakte losse pitjes kopen, maar dit is leuker én verser.) That’s it.

Ben je nieuwsgierig naar meer? Of ben je op zoek naar gezond recepten voor je peuter of kleuter? In Easy Peasy vind je oneindig veel inspiratie!

Beoordeel dit artikel

(2 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht