Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recensie: Liefde en goddelijke seks

Margot Anand is de koningin van de tantra. Ze introduceerde tantra in Europa in de jaren '70. Als geen ander heeft zij eeuwenoude wijsheid ontsloten over hoe je door seks in aanraking komt met het kosmische bewustzijn. Hoe zij aan haar kennis komt? Door zelf alle aspecten van tantra te ervaren en te doorleven. Liefde en goddelijke seks vertelt haar bijzondere levensverhaal en is daarmee anders dan alle andere tantraboeken. Persoonlijk, fascinerend én leerzaam. 


Als Margot Anand als jong meisje haar dominante vader en het strenge milieu waarin ze opgroeit trotseert en zich in haar eerste seksuele avontuur stort, komt ze in contact met de hemel. Letterlijk. Haar ontmaagding is de basis van haar spiritueel ontwaken: een samensmelting van energie en bewustzijn. Die ervaring is levensbepalend. Vanaf dat moment kiest zij voor de vrijheid om haar hoogste spirituele potentieel te ontwikkelen.
 

Uitspattingen
Die keuze leidt tot de ene uitspatting na de andere. Van LSD-trips tot Woodstock, van seksuele healingsessies in een ashram in India tot een yoni-massage en plein public. We duiken diep in het privéleven van de tantra goeroe. Als lezer voel je dat ze open en eerlijk is. Dat is de kracht van dit boek. En maakt het anders dan de tantra-instructieboeken, die zij eerder schreef, zoals de bestseller Tantra, een weg naar intimiteit en extase.

Superbewustzijn
Haar vele minnaars leren Margot Anand telkens nieuwe dingen. Ze is gedreven door een verlangen haar ware pure aard te ontdekken. Dus zoekt ze ook bewust haar spirituele leraren. Zo leert ze van Osho dat tantra een ladder is die reikt van seks naar superbewustzijn. Met seks als eerste sport en superbewustzijn als laatste. Tantra is dus een spiritueel pad. Je hebt  lef nodig om het te bewandelen. Het betekent zeker niet alleen fantastische seks. Het gaat er net zo goed om dat je compleet overgeeft en je kwetsuren onder ogen durft te zien.

SkyDancing Tantra
Margot Anand bundelt uiteindelijk al haar opgedane kennis. Zo ontstaat een nieuwe methode: SkyDancing Tantra. Het idee? Seksuele opwinding ervaren als een energiestroom, die je met bepaalde technieken stimuleert en omhoogtrekt door de chakra's. De seksuele energie verandert van frequentie en kwaliteit bij elk chakra. Zo wordt rauwe seksualiteit omgezet in zuiver bewustzijn.

Leef het leven
Liefde en goddelijke seks is niet zomaar een boek vol wilde avonturen en seksuele perikelen. Het is een hartstochtelijk pleidooi om je eigen seksualiteit te verkennen, om het leven ten volle te leven en het onbekende te omarmen. Dat zie je terug in de opbouw van het boek. Na elk persoonlijk stukje vat Margot Anand samen wat ze heeft geleerd van die ervaring en geeft ze een oefening voor je eigen seksuele bevrijding. Zo krijg je een indruk van je eigen orgastische mogelijkheden. En dat is veel meer dan je denkt. Goddelijk klaarkomen: dat alleen al klinkt erg goed! 

Beoordeel dit artikel

(60 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht