Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept appeltaarthavermout met kokosroom

Dat havermout gezond is, weet je inmiddels wel. Maar een beetje variatie op je standaard recept kan natuurlijk geen kwaad. Deze appeltaarthavermout kun je heel handig maken als je 's morgens haast hebt. Wil je er echt iets speciaals van maken, dan eet je er kokosroom bij. 

Let op: dit recept moet je de dag van te voren bereiden.

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 40 g havervlokken (gebroken of heel, liever geen snelkookvariant)
  • 1,2-1,6 dl ongezoete appelmoes
  • ½ theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel geraspte nootmuskaat
  • scheutje amandelmelk
  • 6-7 walnoten, grofgehakt

Kokosroom

  • 1 blikje kokosmelk (4 dl) dat ten minste 2 uur in de koelkast heeft gelegen (gebruik geen light-variant omdat die hier niet werkt)
  • 1-2 eetlepels zoetstof in korrelvorm (bijvoorbeeld stevia of kokossuiker)
  • klein scheutje vanille-extract

Hoe maak je de havermout

Roer de dag voordat je de havermout wilt serveren de havervlokken en appelmoes in een kom door elkaar, dek af en zet een nacht in de koelkast. De havervlokken zullen de appelmoes absorberen en zullen uitzetten. Dus als je de volgende ochtend de kom uit de koelkast pakt, is het mengsel lekker dik. Schep het havermoutmengsel in een pan en zet deze op laag-middelhoog vuur.
Roer de kaneel en de nootmuskaat erdoor en warm het geheel zachtjes op. Schep het havermoutmengsel, als het heet is geworden, in een kom. Voeg een scheutje koude melk toe – het contrast tussen heet en koud is echt heerlijk.
Serveer de havermout met walnoten en wat kokosroom, als je die gebruikt.

Voor de kokosroom

Open het blikje gekoelde kokosmelk voorzichtig, zonder het te schudden. Bovenop ligt een dikke laag kokosroom. Schraap deze van het deksel en schep de room van de bovenkant van de kokosmelk af en doe deze in een kom – dit is wat je nodig hebt voor de kokosroom. Voeg naar smaak zoetstof en vanille-extract toe. De kokos is van zichzelf al zoet, dus je hebt maar een klein beetje extra zoetigheid nodig. Klopt met een elektrische handmixer totdat het mengsel op geklopte slagroom lijkt – dit kan zo’n 6 minuten duren.
Bewaar eventuele resten kokosroom maximaal drie dagen in een luchtdicht afsluitbaar bakje in de koelkast. Je kunt de room, indien nodig, nogmaals opkloppen en serveren bij taart en ijs.

Dit recept vind je in het kookboek Super healthy snacks van Jenna Zoe.
 

Beoordeel dit artikel

(3 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht