Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept: bananabread met pistache en framboos

Dit bananabread is écht, met suiker en boter. En daardoor extra lekker... Een perfecte traktatie of gewoon om uit te delen. Geniet ervan!

voor 12 personen - voorbereiding 20 minuten - baktijd 55 minuten

Ingrediënten

cakevorm 28 × 10 cm
125 g zachte boter + wat extra, om in te vetten
125 g lichte basterdsuiker
2 eieren
1 theelepel vanille-extract
3 rijpe bananen
190 g bloem
60 g pistachepoeder
2 theelepels gist
¼ theelepel zout
150 g frambozen, vers of uit de diepvries
75 g pistachenoten, grofgehakt
 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop in een kom de boter met de basterdsuiker. Doe de eieren er een voor een bij, en dan het vanille-extract. Prak de bananen fijn en voeg deze onder voortdurend kloppen aan het ei-botermengsel toe. Meng in een andere kom de bloem, het pistachepoeder, de gist en het zout. Roer dit droge mengsel door het bananenmengsel.
 
Voeg de frambozen toe en meng deze voorzichtig door het beslag. Rooster de stukjes pistachenoot 5 minuten in een droge koekenpan. Voeg ze toe aan het beslag en roer ze erdoor. Vet de cakevorm in met boter. Schep het beslag erin. Zet de vorm 55 minuten in de oven. Laat het bananabread lauwwarm worden voordat je dit uit de vorm haalt.
 
 
Dit recept komt uit Bananabread, een kookboek vol met de lekkerste bananabread-recepten!

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht