Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept boerenkoolpasta met pijnboompitjes

Boerenkool is een echte Hollandse wintergroente. Verse boerenkool is heldergroen en heeft een weelderig krullende rand. De Fransen noemen de kool niet voor niets 'krulletjeskool'. Dit recept uit Lekker lokaal staat binnen en half uurtje op tafel. 
 
Voor 4 personen, 30 minuten bereidingstijd
 
Ingrediënten
 
- 4 eetlepels olie
- 1/2 rode chilipeper, in heel dunne ringetjes
- 1 rode ui, gesnipperd 
- 5 ansjovisfilets, kleingesneden 
- 1 teen knoflook, kleingesneden 
- 800 g boerenkool, kleingesneden 
- 350 g spaghetti
- 50 g pijnboompitjes
- sap van 1/2 citroen 
- 50 g Parmezaanse kaas
 
 
Bereiding
 
1. Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie. Fruit de chilipeper, ui, ansjovis en knoflook. Voeg de boerenkool toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Voeg drie kopjes water toe en laat de boerenkool smoren tot de boerenkool zacht en het water verdampt is.
 
2. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.
 
3. Meng de afgegoten pasta met het boerenkoolmengsel, citroensap, 2 eetlepels olie en de helft van de Parmezaanse kaas.
 
4. Serveer op grote borden en garneer met de pijnboompitjes en de
resterende Parmezaanse kaas.

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht