Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept boerenkooltaboulé

Boerenkool is onze eigen Hollandse superfood. Maar boerenkool kan zoveel meer zijn, dan een stamppot met rookworst en jus. Probeer het bijvoorbeeld eens in deze taboulé, die heerlijk is als bijgerecht of als lichte maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen

30 g bulgur
1 eetlepel olijfolie
3 boerenkoolbladeren, stengels verwijderd, blad fijngesneden
3 lente-uitjes, fijngesneden
½ bosje bladpeterselie
¼ bosje munt, fijngesneden
1 grote rijpe (maar stevige) tomaat, in blokjes
½ komkommer, in blokjes
zout en peper

Dressing
sap van 1 citroen
¼ theelepel kaneel
¼ theelepel sumak
2 eetlepels olijfolie

Spoel de bulgur in een zeef onder de koude kraan twee keer af. laat uitlekken en zet weg. Doe de boerenkool in een schaal, schenk de olijfolie erbij, wrijf deze in het blad en laat 5-10 minuten marineren. Roer de lente-uitjes, kruiden, tomaat, komkommer en bulgur door de boerenkool. Vermeng de ingrediënten voor de dressing en schenk deze over de salade. Schep goed om en breng op smaak met zout en peper.

Bron: uit 'Boerenkool' van Amelia Wasiliev
 

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht