Go to top
Ben jij op zoek naar geluk? Wil je een gezond leven? Iedere dag mediteren?

Op Altamira vind je inzicht, verdieping en ontspanning.

We verzamelen de mooiste boeken voor je.

We lezen, we selecteren, we schrijven. We inspireren jou om te blijven groeien.

Recept crackers van rauw vlaszaad

Stel jezelf voor dat je in Italië bent en de geuren ruikt die uit de keukens naar buiten stromen – deze supergezonde crackers smaken als een mediterrane vakantie en vullen je maag met liefde!

Ingrediënten voor 10 crackers

185 g wortels, grof gehakt
250g tomaten, grof gehakt
20 g koriander
80 ml water
10 g lente-ui, in dunne ringen
sap van ½ citroen
snufje roze Himalayazout
snufje gemalen komijn
20 g rauw vlaszaad, 2 uur geweekt

Doe wortel, tomaten en koriander met het water in de blender en maak er een grove pulp van. Schep deze in een vergiet en laat goed uitlekken. Doe het mengsel in een grote kom en voeg de lente-ui, het citroensap en een snufje zout en komijn toe. Giet het vlaszaad af en duw er met de achterkant van een houten lepel zoveel mogelijk vocht uit. Voeg het toe aan de rest van de ingrediënten en roer goed door.
Smeer het mengsel uit over een rooster van de droogmachine* tot het ongeveer 2 cm dik is – het zal krimpen! Zet 10 uur in de droogmachine. Breek de plak dan in crackers.

*Als je niet over een droogmachine beschikt, smeer het mengsel dan uit over een bakplaat en zet deze 10 uur lang in de over op de laagste temperatuur met de deur open, of bak 1 uur in een voorverwarmde over op 110 °C/gasstand ¼.

Bron: uit 'Honestly Healthy' van Natasha Corrett & Vicki Edgson

Beoordeel dit artikel

(0 beoordelingen)
Beoordeling toevoegen
 

Deel dit bericht